2374
Следвайте ни

Комитова си тръгва и не знае защо от "Автомагистрали" протестират

viber icon

Служебният регионален министър арх. Виолета Комитова си тръгва и не знае защо частна фирма като "Автомагистрали - Черно море" излиза на протест пред регионалното министерство. Пред журналисти в кулоарите на парламента Комитова заяви, че този проблем ще остане да се решава за в бъдеще от новия регионален министър.

Комитова посочи, че няма покана от страна на "Продължаваме промяната" да остане редовен регионален министър. Тя ще предаде щафетата на новия регионален министър и с достойнство да се оттегли от работата, която изпълнявала през последните месеци.

На въпрос каква оценка си поставя за работата си като служебен регионален министър, Комитова отбеляза, че не може да си дава оценки, но смята, че с някои въпроси се е справила, но с други не е успяла. Оценката ми я дава обществото, каза още тя.

Иначе за протеста на "Автомагистрали" Черно море, Комитова обясни, че това е частна компания, работила по отсечката "Чирпан - Стара Загора", имали договор от януари месец тази година, строежът приключил юли месец. Комитова уточни, че фирмата е част от група от десет фирми, сключила договор на обща стойност 207 млн. лв. за ремонта на отсечката на АМ "Тракия". Тези средства не били осигурени в бюджета на АПИ и за това не им били изплатени всичките суми. "Те имат договор с държавната компания "Автомагистрали", а от едната страна на договора стои подписа на господин Стоян Беличев, който е сключил десетте договора за тази отсечка, не знам какво ще търсят от регионалното министерство", коментира Виолета Комитова.

Припомняме, протестите на пътните строители през пролетта и лятото на тази година започнаха именно от двете фирми "Автомагистрали - Черно море" и ИСА, които си искаха парите за строежа на отсечката Чирпан - Стара Загора. Тогава от МРРБ признаха, че има неизплатени суми, като обявиха план за погасяването им. Виолета Комитова обаче изказа мнение, че тези две фирми по никакъв начин не са свързани с другите, и по-масови протести, които се състояха в центъра на София, в които се включиха пътностроителни фирми, реално неизвършвали дейност, но взимали крупни аванси за бъдещо строителство. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Калуди

Калуди

10.12.2021 | 16:38

Каква оценка да си постави тая сбръчкана комунистка. Дойде за да даде своя принос за кражбата на годината свързана с актуализацията на бюджета. Спряните от нейното министерство пари така и не се разбра къде отидоха. Единствено е ясно, че хората не могат да си вземат изработеното и че заради тази гнида сега ще има постоянни протести. Оценката и по шестобалната система е малко под слаб две.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?