Следвайте ни

Комисията на Цацаров подгони Божков и жена му, олекват с 406 млн. лв.

viber icon

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), начело на която е бившият главен прокурор Сотир Цацаров е внесла в Софийски градски съд искане за отнемане на 278 млв. лв. от Васил Божков, Елена Динева и 10 фирми, съобщиха от съда.

Скандалният бизнесмен, който вече година се укрива в Обединените арабски емирства, е обвинен в 18 престъпления, като две от тях са, че е лидер на две престъпни групи.  Жена му Елена Динева е обвинена за участие в една от тях.

От комисията  съобщиха, че са взели решения за внасяне на искове за отнемане на незаконно придобито имущество в различни съдилища на обща стойност 406 547 219 лв. В исковите молби са включени 36 недвижими имота и 7 моторни превозни средства.

Иска се отнемане на моторна яхта“Wasabi 60Apex” (пазарна стойност 41 000 лв.), Моторна лодка “Brig Falcon 420” (пазарна стойност 1 100 000 лв.) и на Самолет „Bombardier” (пазарна стойност 34 000 000 лв.).

От Васил Божков и свързани с него лица се претендират и 31 недвижими имота – апартаменти и прилежащи помещения в сгради в центъра на гр. София, апартамент в гр. Балчик, право на строеж на многофамилна жилищна сграда в гр. София, поземлени имоти и двуетажна къща в Гърция, неджижими имоти в Париж, Франция.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Защо

Защо

22.02.2021 | 18:48

Така ли стата къде са токь що чятох добри коментари

Отговори
0 0
божков!!

божков!!

22.02.2021 | 18:47

Един шут в гъ.за изяде зико

Отговори
0 0
Дай Боже на божков!!@

Дай Боже на божков[email protected]

22.02.2021 | 18:45

Сега ще погледаме зрелища от лоши актьори ,сценаристи и режисьори.....Но много ще ми е готино майна да видя как се лови тлъста цаца и то в бистри води.... Какво му трябваше на цацаров....на баир лозе??? Всичко си имаше????сега на стари години да го ядеш..ТОВА КИСЕЛО ГРОЗДЕ ПЪК СИ И ДЕБЕЛ КАК ЩЕ ГО СТИГАШ????..???? ..дори бедни да останем искам да сме достойни...бедни но горди!!! И такива хитри и нагли свраки като цацаров да опитат от нашето....с което Ни сготвят НОН СТОП с тяхните схеми...гнус ме е От този правораздавател... всичко от което можеха да цоцат го изцоцаха в пловдив сега са на национално ниво.....ФАМИЛНО... БОЖКОВ ТИ ВЕЧЕ СЕ ОБРЕЧЕ.КАЗА СИ ГРЕХОВЕТЕ.....ЩЕ ДОКАЖЕШ ПРИЧИНИТЕ И ВСЕКИ ДА СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО ТИ СИ НА ХОД....ЧАКАМЕ ОТ ТЕБЕ ИСТИНАТА...ЗАЩОТО ОВЧИТЕ КОЖИ ВЕЧЕ СВЪРШИХА....ЩЕ ВИДИМ КАК ЩЕ СЕ МАСКИРАТ... КАТО ЦИБЕТКИ ЩЕ СИ ЯДАТ СКЪПИТЕ Л.АЙНА... ЩЕ ТЕ ПОДКРЕПИМ....

Отговори
1 0
Не се ли разбраха

Не се ли разбраха

22.02.2021 | 18:24

Нали Зико беше изпратен в Дубай като посредник

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай