Следвайте ни

Комисия „Магнитски“ създадоха единодушно в Народното събрание

Комисията ще се огладява от Надежда Йорданова от ДБ

viber icon

Парламентарна комисия ще разследва действията и бездействията на българските власти по темата със санкциите по голбалния закон "Магнитски". Това реши парламентът в сряда, одобрявайки предложени на "Демократична България" (ДБ).

Комисията ще се оглавява от Надежда Йорданова от ДБ. За председател имаше още две предложения – Даниел Митов от ГЕРБ и Хамид Хамид от ДПС. Кандидатурите им бяха отхвърлени и те остават като редови членове.

Създаването на комисията идва, след като преди няколко седмици американското финансово министерство обяви, че налага санкции заради участие в корупция на няколко души – бившия депутат от ДПС Делян Пеевски, хазартния бос Васил Божков, бившия зам.-председател на Бюрото за контрол на СРС Илко Желязков, някогашни зам.-министър на икономиката Александър Манолев, както и ръководителите агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев и Красимир Томов.

Само срещу Пеевски и Желязков досега държавата не е предприела никакви действия. Принудени от действията на САЩ, от прокуратурата обявиха, че започват проверки срещу двамата. След това бе пуснато съобщение, че Пеевски е дал обяснения. Засега не са известни други действия.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?