965
Следвайте ни

Кои големи българи си отидоха тази година

viber icon

Животът е раждане и смърт. Загубата на близък до сърцето дебне някъде зад ъгъла и винаги изскача, когато не очакваш. За нея няма подходящ момент. Просто идва. Защото някой се отишъл. Остава споменът. Днес си припомняме кои известни българи преминаха в един по-добър свят през 2021-ва, оставяйки след себе си думи, погледи, запечатани на лента, спомени.

През март ни застигна вестта, че на 87 години от този свят си е тръгнала прекрасната и неповторима Татяна Лолова. „Татяна казваше за себе си и мога да го потвърдя „Аз не съм звезда, аз съм слънце“. Тя беше земен човек, можеше да спре всеки непознат на улицата и да му оправи яката или копчето", каза тогава в спомените си за нея Христо Мутафчиев, припомня ladyzone.bg.

Голяма мъка през май донесе вестта за внезапната загуба на младата актриса Лорина Камбурова. Тя издъхна едва на 30 след усложнения от вирусна пневмония в Москва.

Ден, след като навърши 60, през август почина актьорът Николай Станчев. Той е познат на широката аудитория от участията си в сериалите „Седем часа разлика“, „Стъклен дом“ и „Под прикритие“. Снимал се е в новелата "Чуждият син", филмите "Нощем с белите коне", "Денят на владетелите", "Очите плачат различно" и много други наши и чужди подукции.

През септември внезапно ни напусна поетът Марин Бодаков. Едва на 50, автор на няколко стихосбирки и редактор на десетки книги с поезия и проза, той ще остане в паметта ни и със своите литературни прегледи и интервюта на страниците на вестник "Култура".

Октомври ни отне актьора Джони Пенков. Той но остави в наследство чувството за хумор, като неизменна част от книгите с афоризми и кинопродукциите, от които става част.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?