49
Следвайте ни

Кога влизат в сила новите лични карти и ще отпаднат ли трудовите книжки? Говори министър Божидар Божанов

viber icon

Новите лични карти, в които ще бъде интегриран чип, включващ здравна информация, трябва да бъдат факт до края на годината. Това заяви министърът на електронното управление Божидар Божанов пред "Дойче веле". Все още не е ясно дали всички ще са длъжни дотогава да подменят документа си, но ако това се приеме, ще бъде за сметка на държавата, уточни министърът.

По думите му повече време ще отнемат трудовите книжки.

"Сещам се за опита на предишните управляващи да въведат нов дизайн на трудовите книжки - от една страна, това е забавно, от друга - показва, че посоката изобщо не е била към дигитализация. Те трябва да отпаднат, но поетапно.

Необходимо е създаването на нови регистри, тъй като в книжките има данни, които са единствено там и никъде другаде. Тя може да отпадне, когато работодател вкара данните в съответния регистър, но те ще продължат да съществуват за тези, които не са сменяли работното си място или пък са безработни", каза още Божанов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Верно ли бе

Верно ли бе

15.01.2022 | 22:25

Нали беше конспирация.

Отговори
2 0
ААХХАХАХА

ААХХАХАХА

15.01.2022 | 15:27

Мале мале къв коментар има 10+ харесвания под тая статия. Направо не мога да повярвам как някои хора имат такова въображение. Абсолютни глупости.

Отговори
7 3
отговор до ААХАХАХА

отговор до ААХАХАХА

15.01.2022 | 15:49

човекът с ник ИСТИНАТА е прав-и неслучайно толкова лайкове има-защо да е въображение--ти запознат ли си колко струва трансплатация-на бъбрек???--да не ръстът тия човешки органи по дърветата в двора на баба ти---естествено че трябва да се взимат от някой за да се дадът на друг--от луната ли падаш--или бащати е доктор??

Отговори
4 5
Колчо

Колчо

15.01.2022 | 15:27

Абе важното е да се вкарва параноя. Доста хора се вързват на такива писачи като тоя със заседналия caps-lock. Вероятно и някой им плаща за такива и подобни писаници. Като гледам темата за ваксините се поизтърка и се търсят нови темипза вкарване на паника.

Отговори
7 1
До Истината

До Истината

15.01.2022 | 14:18

Много филми си гледал. Явно си супер тъп,щото не можеш и да пишеш. Поне не се излагай като кифладжия.

Отговори
7 3
ОТГОВОР

ОТГОВОР

15.01.2022 | 14:27

ДА СИ ЧУЛ ЧЕ СЪЩЕСТВУВА ТЪРГОВИЯ С ЧОВЕШКИ ОРГАНИ--ИЛИ ТОВА ГО ИМА САМО ПО ФИЛМИТЕ??-И ДА ТЕ СВЕТНА ОЩЕ МАЛКО ДОВЕРЕН ЧОВЕК РАБОТЕЩ В ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО МИ КАЗА-ЗАКАРАХ МЕ ЕДИН РЕЙС С БЕЗПРИЗОРНИ И ОТНЕТИ ДЕЦА ОТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ И ГИ ОСТАВИХМЕ НА СВИЛЕНГРАД--ОТТАМ СЕЩАШ ЛИ СЕ КОЙ ГИ Е ПОЕЛ И ЗАКЪДЕ СА ОТИШЛИ И ЗА ДА ПРАВЯТ ТРАНСПЛАНТАЦИИ ПО ТУРЦИЯ ИЗРАЕЛ И КЪДЕ ЛИ НЕ--ОТКЪДЕ ДОСТАВЯТ ОРГАНИТЕ???-АЙДЕ ГЛЕДАЙ НЯКОЙ ФИЛМ И ПОСЛЕ МИ ГО РАЗКАЖИ--И ИДИ В САЙТ ЗА ПРАВОПИС ТАМ ДА ПРАВИШ ЗАБЕЛЕЖКИ КОЙ С КАКВИ ГРЕШКИ ПИШЕ

Отговори
5 12
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

15.01.2022 | 12:47

В НОВИТЕ ЛИЧНИ КАРТИ ЩЕ ИМА ПОД КОДОВО НАЗВАНИЕ ВАШАТА КРЪВНА ГРУПА--ТА УТРЕ КАТО ЗАГИНИТЕ НЕДАЙ СИ БОЖЕ ПРИМЕРНО В КАТАСТРОФА--ДА ВИ РАЗФАСОВАТ В МОРГАТА КАТО ВИ ВЗЕМАТ БЕЗПЛАТНО ОРГАНИТЕ СЛЕД КОЕТО СТАРАТЕЛНО ЩЕ ВИ НАМАЖАТ ТЯЛОТО С ПАСТА С КОЯТО ДА ПРИКРИЯТ СЛЕДИТЕ ОТ РАЗФАСОВКАТА ВИ И ДА НЕ СЕ УСУМНЯТ БЛИЗКИТЕ ВИ ПРИ ПРЕДАВАНЕТО НА ТРУПА---ДОТУК Е ЛОШОТО САМО ЧЕ ВАШИТЕ БЛИЗКИ НЯМА ДА ПОЛУЧАТ И ЛЕВ ОТ КРАДЕНЕТО НА ОРГАНИТЕ ВИ---ИНФОРМАЦИЯТА ОТ ЛИЧНАТА КАРТА НА КРЪВНАТА ВИ ГРУПА ЩЕ УЛЕСНИ И ЩЕ СПЕЧЕЛИ ЦЕННО ВРЕМЕ В ПЪТИ ПО ПРОЦЕЦА НА КРАДЕНЕТО НА ОРГАНИ--АКО СТЕ ПОЛУЧИЛИ И ВНЕЗАПНО УДАР ИЛИ НЕЩО ДРУГО ПРОЦЕДУРАТА ЩЕ Е СЪЩАТА --ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТЯЛОТО ВИ ЩЕ ГО ВЗЕМАТ В МОРГАТА С ОБЯСНЕНИЕТО ЧЕ УЖ ЩЕ РАЗСЛЕДВАЛИ ОТ КАКВО ТОЧНО СТЕ ПОЧИНАЛИ---ТРЯБВА МАСОВ И МОЩЕН ОТПОР НА ВЪВЕЖДАНЕТО НА НОВИТЕ ЛИЧНИ КАРТИ--ИЛИ ДА ПРАВЯТ С ВАС КАКВОТО ПОИСКАТ АКО ПОЧИНЕТЕ НО ЗА ПРЕСТОЯТ НА ТЯЛОТО В МОРГАТА ДЪРЖАВАТА ДА ПЛАЩА ПО 5000 ЕВРО НА БЛИЗКИТЕ--ПРИ ТОВА УСЛОВИЕ ДА ВЪВЕЖДАТ КАКВИТО ЩЕ ЛИЧНИ КАРТИ И С КАКВАТО ЩЕ ЗДРАВНА ИНФРМАЦИЯ В НЕЯ

Отговори
14 23
ЧОВЕКАТ Е КАТО КОЛАТА

ЧОВЕКАТ Е КАТО КОЛАТА

15.01.2022 | 15:23

на хората вече се гледа като на автомобил трябва да имаш талон при човека паспорт там трябва да пише коя година си произведен имаш и сериен номер за да те намират по-бързо--а сега в паспорта на човека ще има и данни за неговото здраве кръвна група и може би още много подробности за състоянието на органите му--човешкото здраве стана бизнес-щом някой усети че твоят бъбрек е подходящ като нищо ще те оперират и ще ти го вземат за да спечелят 50-000 евро--та затова се изисква и такава здравна информация за вас--здрава жена която е приета в болница с бъбречна криза са искали да е оперират най-вероятно да и вземат бъбрека добре че сина и не е дал--а сега жената си е жива и здрава и без операция

Отговори
8 3
Име

Име

15.01.2022 | 15:48

Ти си Лу Д !!!

Отговори
3 3
отговор

отговор

15.01.2022 | 16:01

защо--аргоментирай се--знаеш ли колко печелят по моргите за коли от измъкнати части и следователно препродадени???-същото става и с хората -то е ставало и досега-но просто с тази допълнителна информация за вас обявена в личните карти-ще улеснят процеса на разфасовката ви--момче това е бизнес за милиарди--смяташ ли че примерно един 20 годишен здрав прав мъж загине при катастроа органите му остават почти всички годни за трансплантация--добре-нека да спаси друг живот но близките му поне да получат някаква сума--а не да му изкарат всичко годно от него без и една стотинка--за първи път ли чуваш за такива неща че се случват??

Отговори
7 3
Леле, вие пощръкляхте

Леле, вие пощръкляхте

16.01.2022 | 03:50

Смяташ ли, че ако е загинало детето ти (недай се, Боже!), през акъла ти ще минат мисли колко ще ти платят от моргата? За теб животът ти е загубил смисъл , ти ще се пазариш? Ей, то че ни удариха много кризи и Ковид- мовид, ама толкоз ли ненормални станахме? Ами подари ги, хвърли добро без да се интересуваш дали ще ти се върне обратно! Не губи човешкото, че то вече страх да те хване от подобни "умни" разсъждения! Загиваме, затриваме се като нация - не само физически (изчезваме в небитието), но и ментално, не сме вече в ред, скотове сме вече, не хора...

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?