Следвайте ни

КНСБ се включва в протеста на медиците: Долу ръцете от "Пирогов"!

viber icon

"Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и Федерацията на синдикатите от здравеопазването изразяват категорично несъгласие с уронването на доброто име на единствената болница за спешна медицинска помощ в България УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" и предприетите кадрови промени в нея". Това се заявява в синдикална позиция "Долу ръцете от "Пирогов!", разпространена от пресцентъра на КНСБ.

"Не приемаме констатациите за установени нарушения при лечение на пациенти с COVID-19, преди да са изяснени напълно обстоятелствата и фактите. Притеснени сме от факта, че се посяга към най-голямата болница и водеща в областта на спешната и бедствената медицина, която изнесе голяма част от пандемията на раменете си. Това е болницата, в която денонощно работеха нашите медицински специалисти, в която медицинските сестри бяха с памперси заради липса на време за почивка и на отдих в домовете си", се посочва в позицията.

"Това е един добър колектив с добри екипи, в който всички служители са работили, получавайки работните си заплати и възнаграждения, без съкращения или неплатени отпуски". В болница УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" е сключен един от най-добрите Колективни трудови договори между синдикатите и ръководството на болницата в страната. И това се дължи на

КНСБ и Федерация на синдикатите в здравеопазването - КНСБ заявяват, че здравеопазването има нужда от реформи, но не и по този грозен и неефективен начин да се дискредитира една от най уважаваните болници и нейният изпълнителен директор.

"Присъединяваме се и активно ще участваме в протестните действия на колектива на болницата", се посочва в позицията. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

До този дето коментира, браво мин. Кацаров

До този дето коментира, браво мин. Кацаров

15.07.2021 | 17:03

Му пожелавам да пипне един сериозен и здрав ковид и да отиде да се лекува при неговия мин. Кацаров а може и при мангъров.

Отговори
4 2
Боби

Боби

15.07.2021 | 14:40

Тези комунисти продължават да се унижават, този път и президент няма да могат да си изберат, а още някоя година и като партия ще бъдат заличени. Комунистите, немога да ги разбера какво се опитват да правят, уволняват махат, а както ще се случи след тях. НЕ ги е грижа и за това комунизма трябва да бъде заличен завинаги!

Отговори
6 6
Нали?

Нали?

15.07.2021 | 15:33

Те точно комунистите от КНСБ в случая дадоха лакмуса кой е прав, кой крив...

Отговори
2 5
БРАВО МИНИСТЪР КАЦАРОВ...

БРАВО МИНИСТЪР КАЦАРОВ...

15.07.2021 | 14:22

АЙДЕ БЕ ТОВА ЛИ ИМ Е РАБОТАТА НА ПРОФСЪЮЗИТЕ С ПОЛИТИКА ДА СЕ ЗЕНИМАВАТ.... ЕЙ БОКЛУЦИ ХОРАТА РАБОТЯТ ПО 12 ЧАСА НА 35 ГРАДУСА БЕЗ ВОДА БЕЗ МЛЕКА БЕЗ МЕРКИ ЗА ОПАЗВАНЕ НА ЗДРАВЕТО ИМ... РАЗДАДОХА ПЕНСИИ НА СУЛЬО И ПУЛЬО ПО НЕПРАВИЛНИЯ НАЧИН МЪЛЧИТЕ КАТО П.УТКИ СЕГА ЩЕ СЕ БЪРКАТЕ В ПИРОГОВ ПРАВИЛНО Е НАПРАВИЛ МИНИСТЪРА ТОВА МУ Е РАБОТАТА ...ЩОМ ПРАВЯТ ГЛУПАСТИ И СИ ПРИЗНАВАТ ЗНАЧИ СА СЕ ИЗДЪНИЛИ...КВО ОБЩО ИМА КНСБ.... ТЪРТЕИТЕ ТАМ СА ОТ СТО ГОДИНИ НЯМАТ ПО ЕДНА ФИЛИЯ ХЛЯБ ИЗРАБОТЕН С ТРУД...САМО СЕ УГОВАРЯТ ДА ПРАВИЛНО РАЗБРАХТЕ УГОВАРЯТ НЕ ДОГОВАРЯТ...

Отговори
8 8
Иво

Иво

15.07.2021 | 16:26

Искаш да кажеш действа точно както могат да изгонят всеки един работник или служител.Не трябва ли в такъв случай да се уведоми полиция, прокуратура или там както е редът.Затова всичко намирисва.И знаеш ли ако проф. Балтов се окаже прав и успее да осъди държавата и си издейства обещетение кой ще плаща?Аз, ти , треия, петия.А министъра ако е сгрешил си хваща к.ра под мищница и си гледа кефа и не носи никаква отговорност.Ей, това е бедата. Затова винаги сме под мониторинг и все в някакви негативни доклади. Това означава, че всеки може да каже, че ти си откраднал 1 млн.А дали е вярно, никой не знае.

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?