Следвайте ни

Кметицата на Каварна сътвори нещо нечувано

viber icon

Кметицата на Каварна Нина Ставрева направи нещо нечувано. В сряда, 17 юли, тя е подала документи в Районния съд в града, с които иска да извади изпълнителен лист срещу… себе си.

Това е нечувано досега в България, потресени са източниците на изданието, което разпространи новината.

Явно Ставрева много иска да остане в историята. Няма съмнение, че вече ще я сочат като абсурден казус пред студентите по право.

Предисторията на това изумително желание за изпълнителен лист идва дни, след като съветниците в Каварна се събират на извънредна сесия. Обсъждат се глобите, които тя трябва да плати, а те са й наложени след проверка от Държавния финансов контрол.

Най-голямата е за 28 235 лева и е за Центъра за обществена подкрепа, чиято дейност Ставрева прекратява, понеже така й харесва. Кметицата трябва да внесе тези пари в касата на града. Вместо това тя преценила, че трябва да води дело срещу себе си.

След като Ставрева изкара изпълнителен лист, ще трябва да ангажира съдебен изпълнител и той да й изпрати покана за доброволно плащане в 7-дневен срок. Ако тогава не плати, ще трябва да се запорират сметките й.

Освен глобата от 28 235 лева, има още 12 акта за 4000 лева. Иначе все още няма отговор защо управничката на морския град демонстрира раздвоение на личността. Блиц

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

@

26.07.2019 | 19:36

След като повдига иск срещу себе си, трябва да върне парите на себе си плюс разноските по делото, които ще са substantial, защото подобен казус се решава от най-горна инстанция. Това може да ви го каже и блондинката от "Legally Blond".

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?