Следвайте ни

Кметът на Свищов се зарази като доброволец в болницата

viber icon

Мъж за пример! Кметът на Свищов Генчо Генчев е дал положителен тест за коронавирус, поставен е под карантина в дома си и е в добро общо състояние, съобщиха от пресцентъра на крайдунавската община.


Преди повече от седмица той постъпи като доброволец в COVID отделението на свищовската болницаa за да помага на медицинския персонал, който е кът. Кметът и медицинската сестра Лидия Македонска са били основните лица, обслужващи заболелите от коронавирус, с денонощни дежурства в отделението. По-късно, към тях се е присъединила медицинската сестра и общински съветник Екатерина Романова.

Преди дни двете медицински сестри също са били заразени, като състоянието на сестра Македонска е било усложнено и е била настанена в болницата. По информация от управителя на лечебното заведение Илиян Венков тя се чувства по-добре.

От община Свищов припомнят, че е разкрита дарителска сметка за лекарства, консумативи и апаратура, необходими за увеличаващия се брой на пациентите с усложнения, които постъпват в общинската болница.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?