Следвайте ни

Кметът на Кулата пред „Марица“: Спокойно е, няма върнати, бизнесът върви

viber icon

Гърция посочи ГКПП Кулата като единственият по суша (включително тези в Албания, Турция и Северна Македония), през който ще бъдат допускани туристи от 1 юли. Продължават да се правят изключения за посетители, които вече са заявили друг пункт, както и за сезонни работници, медицински лица и други специални групи. 

„Марица“ се свърза с кмета на Кулата Димитър Дамянов за последни новини от горещата точка. Всички жители на селото работят по обектите преди граничната бразда – магазини, заведения и двете големи казина.

„Днес е спокойно, нямаше никакви опашки. Очаквам проблеми в петък и събота“, каза кметът, „Автомобили не липсват, има и българи, и румънци, и сърби, но не чакат“.

Той няма обратна информация доколко гърците проверяват за кодове и какъв процент от преминаващите са тествани. Засега никой не е чул да има върнат турист.

Гърците също са възобновили традиционните разходки до близките селища в България, където пазаруват или просто пробват щастието си в игрите на късмета. 

„Бизнесът си върви. Едното казино отвори веднага, другото ще го направи всеки момент. Да ви призная, хората и от двете страни гледат малко повърхностно на коронавируса. Много, много не се пазят“, завърши Димитър Дамянов пред „Марица“.

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?