Следвайте ни

Кметът на Благоевград бесен на здравния министър

viber icon

Община Благоевград забранява масовите събития на закрито в срок от 14 дни и засилва контрола по спазването на мерките в района на пазара. Мерките бяха обявени от кмета Румен Томов на брифинг, след заседание на кризисния щаб. Призивът на здравния министър Костадин Ангелов да не се пътува в област Благоевград той обяви за прибързан и безотговорен. 

„За 14 ще ограничим на закрити места сватби, кръщенета и по мероприятия от този тип, и ще възстановим съобщенията по уредбата в община Благоевград за спазване на мерките. Обсъждахме и носене на маски, задължително, навън, което не се прие“, каза кметът.

Според кмета Румен Томов засега не се налагат по-драстични ограничения, въпреки, че приетите с усложнения пациенти в трите болници са се увеличили с 25 процента за последните дни, а в Ансамбъл „Пирин“ положителните проби вече са 23:

„Когато обстановката покаже ръст на заразените, тогава ще предприемем други мерки, по-строги“.

Препоръката на здравния министър Костадин Ангелов да не се пътува в областите, попаднали в червената зона, кметът на Благоевград коментира така:

„Не го приемам! Мисля, че е крайно неуместно да се правят такива изявления от такива високопоставени хора! Аз ще призова да се влиза и да се излиза от и в Благоевград“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Стоп

Стоп

16.10.2020 | 15:45

Какво ще призовеш бе? Да пламне навсякъде ли? Стойте си изолирани. Когато епидемията утихне пак ще се пътува. Ама байГаня няма оправия!

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?