Следвайте ни

Клета България! Таблети, раздадени на ученици, отишли в заложни къщи

viber icon

Иде бодро и неграмотно поколение от цели махали! Голяма част от раздадените на ученици електронни устройства за онлайн обучение веднага са били продадени или оставени в заложни къщи.

Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по повод обучението на децата по време на извънредното положение. Тогава децата от семейства, които не разполагаха с компютри или таблети, получиха такива от МОН.

"Получих клипове, в които се вижда в обособените квартали, че "проповедите" си вървят по телефоните, но не и обучението в електронна среда. Знаем, че нямат книги, но имат смартфони, което е показател за отношението към образованието.

Бяха предоставени и устройства за тези деца, но голяма част от тях още вечерта бяха продадени, заложени или препродадени", каза Красимир Вълчев, който участва в семинар за директори и експерти на образователни институции от цялата страна.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Защо

Защо

11.09.2020 | 15:06

Преди да се раздадат таблетите,основно в ромските гета,някой замисли ли се........или наши се облажиха от продажба на таблети.

Отговори
14 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?