2374
Следвайте ни

Кирил Петков за решението на КС: Не изпитвам морална вина

viber icon

"Не изпитвам морална вина към никого, а даже се гордея с някои нещата, които съм направил, докато бях министър" Това каза в bTV Кирил Петков като коментар за решението на КС по казуса с двойното му гражданство.

"Приемам решението, ще си понеса отговорността, която се изразява в плащането на глоба, но аз нямах усещането, че правя нещо грешно. Мислех си, че съм спазил всички нормативни изисквания по Конституция и морално не се чувствам виновен“, добави Петков. Според решението на съда Петков не е имал само българско гражданство, както изисква действащата Конституция.

Петков обясни, че когато е подписвал декларацията, че не е гражданин на друга страна, не е говорил с президента по темата с внесените документи и отказа. "По тази тема не сме говорили с президента, защото моето съзнание беше, че съм изпълнил нормативното изискване. Бях отишъл при нотариуса си, написах волеизявлението си, заверих го нотариално, изпратих документите до Канада и платих таксата си.

КС каза, че административната бележка е по-важна от волеизявлението на българския гражданин, това трябва да го променим, защото за мен това е загуба на суверенитет“, добави Петков. Той разказа и как се е случило предложението на президента към него да е министър. "Той ме покани и каза: Кириле, ти и аз имаме общи визии за България – но тук не е въпросът дали знаем теоретично какво трябва да се случи, въпросът е стиска ли ти да скочиш срещу реално тази мафия, която е обхванала всяка една част на България в момента. Аз реших да скоча и че за мен не са по-важни бизнесът ми, семейството и здравето ми", каза Петков.

Ако съдът ми поиска заплатите и командировъчните, докато бях министър, ще ги върна, заяви още той и каза, че след решението се е чул с президента и му е благодарил. Самият държавен глава му бил заявил пък, че трябва да се уважи това решение, но би се радвал да има повече министри като Петков.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Морал от

Морал от

31.10.2021 | 20:11

неморален наглец не очаквам. От процента на неговите избиратели ще разберем процента на малоумниците в България към дата 14.11.

Отговори
5 0
Д-р Хаос

Д-р Хаос

31.10.2021 | 19:12

Само който има морал,изпитва морална вина!

Отговори
5 1
Д-р Хаос

Д-р Хаос

31.10.2021 | 19:10

Само който има морал,изпитва морална вина!

Отговори
4 1
Д-р Хаос

Д-р Хаос

31.10.2021 | 19:10

Само хора с морал изпитват морална вина!

Отговори
4 1
Дами и Господа !!!

Дами и Господа !!!

31.10.2021 | 18:16

Това е най наглия лъжец -политик от началото на прехода до сега . Минава и Симеон, който навремето също си заряза спокойствието и безгрижния живот на комарджия и дойде да ни оправи.

Отговори
5 1
Точно казано от Iwan

Точно казано от Iwan

31.10.2021 | 18:05

Този е супер нагъл, типичен Остап Бендер.

Отговори
8 1
Бойко

Бойко

31.10.2021 | 17:26

Споко Кириле. Аз скоро ще те оправя отзад без да изпитвам морална вина

Отговори
6 1
Iwan

Iwan

31.10.2021 | 17:19

Щях да се учудя ако гьонсурат като тебе избитва каквато и да е вина. Тежко и горко на България с лъжци като тебе!

Отговори
10 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?