71
Следвайте ни

Кирил Петков за КС: България загуби частица от суверенитета си

viber icon

„Въпреки че нито Конституцията, нито друг закон в България определят кой точно е моментът на признаване на отказа от чуждо гражданство, днес най-висшият съд на Родината подчини България и нейната Конституция и волята на нейните граждани на административните актове на чуждите държави. Днес България загуби частица от своя суверенитет!“ Това написа в социалните мрежи Кирил Петков, след като КС обяви, че е бил назначен за служебен министър в нарушение на Конституцията.

„Когато подписах пред нотариус своето волеизявление за отказ от гражданство на 21 април, предадох канадския си паспорт, платих си таксата, аз бях сигурен, че съм изпълнил своето задължение към Конституцията на България. Да се откажа от канадска пенсия, безплатното здравеопазване, възможността за пътуване и работа по целия свят не беше трудно решение за мен, защото знаех, че имам дълг пред Родината!“, подчерта той.

В публикацията Петков изброява конкретните причини за решението си да стане министър в правителството на ген. Стефан Янев, като освен това отбелязва, че „позицията на Конституционния съд беше, че няма пречка в продължение на месец Делян Пеевски да е шеф на ДАНС и депутат едновременно, но същият този съд се произнесе с почти пълно единодушие днес“.

 
По думите му КС се е произнесъл „три седмици преди изборите, осъзнавайки, че това решение ще повлияе не само на мен, но и на кампанията на Президента на Републиката, и го направи бързайки, без да ми даде дори право на писмена защита“.

Какво послание е отправил Конституционният съд към хилядите българи зад граница? „Вие не сте пълноправни граждани на България, Вашата воля дори когато се откажете и предаде паспортите си в името на Родината, няма да бъде зачетена от българския съд! Вашата съдба и съдбата на управлението на България зависят от чужди държави“ – това е прочитът на Кирил Петков.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

Канадец долен

Канадец долен

27.10.2021 | 18:01

Пък и нагъл е наш Кирчо,те му казват нарушил си,той вместо да се извини напада и лъже безобразно,ИЗМЕТ ДОЛЕН...

Отговори
8 3
Умно ама не съвсем.....

Умно ама не съвсем.....

27.10.2021 | 17:40

То хубаво, ама ако държавата от която зависи документа не е добронамерена? Канада за 2-3 месеца го извади, ами я си представете, че е България с "невероятната" ни администрация? Или някоя дето не сме им по сърце? Честито на всички с двойно гражданство - вече сте заложници на "някой си", е-ти, дори КС не става за нищо в милата ни родина....

Отговори
4 3
Ми ай тогава

Ми ай тогава

27.10.2021 | 21:51

Да си изберем президент - Турчин с двойно гражданство . Или с американско и да въведем че вече няма пол в България , всичко ще сме ТО всеки ще се определя както си иска , пед@лите и всичко извратеняци ще си имат права . Ще си отглеждат деца . Като в САЩ без ценностна система . Пълна педер@стия. Платени тролове.

Отговори
2 1
Фантомас

Фантомас

27.10.2021 | 17:25

Може да лъже,но приказва хубаво, поздравления за хората които носят "промяната"!

Отговори
5 7
Иван Пловдивски

Иван Пловдивски

27.10.2021 | 15:15

Кире, Кире, да се лъже не е почтено майна! Иначе да, ти си един чаровно-симпатичен лъжец!

Отговори
18 10
Шменти капели семенце

Шменти капели семенце

27.10.2021 | 14:08

Ама твоята Родина шменти капели е Израел Докато се шляеше из света къде ли не дори и из Канада колко пъти подчертаваше чифутския си пройзход А пък да не говоря кой са ти бизинес партньорите ти и първи дружки И ние трева не пасем Нито ядем доматите с колците И си имаме понятие кък съ шенка из Света и как скоропостижно се взема чуждо поданство Сега пак скоропостижно иди поплачи на рамото на твоя чифутски приятел и ментор чифута Лорел.Той ще те разбере за провала ти Нъл сте от една семка

Отговори
15 14
jon bon

jon bon

27.10.2021 | 13:56

Изчезни Кире и повече не ни занимавай с канадската си особа!!!

Отговори
20 13
Док

Док

27.10.2021 | 15:11

Двамата по горе.изказали.се може да му пръднете на милионерския к.р на Петков

Отговори
8 12
До горен

До горен

27.10.2021 | 15:35

Чезвай ве, гъз.лизец.

Отговори
9 4
Нали знаеш

Нали знаеш

27.10.2021 | 21:55

Вече е само български гражданин . И след 14 ти като оня фатмак загуби Гешев ги почва . Сега ме се меси щото са избори , ама после . Той фатмака много го е страх от Гешев и Борисов . След изборите голям ще го яде и от БСП ще му сипят . Нинова го мрази щото и прави мръсотии. Ще му го върне .

Отговори
0 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?