Следвайте ни

Кирил Петков с 34 идеи за подкрепа на бизнеса ВИДЕО

viber icon

Министърът на икономиката Кирил Петков предложи 34 идеи за подкрепа на бизнеса в условията на пандемия. Той прекъсна срещата си с работодателски организаии, за да даде изявление пред журналисти. Обсъжданията на мерките за бизнеса продължават.

Петков обаче беше категоричен, че ако бюджетът не бъде актуализиран максимално бързо, браншове като туристическия и ресторантьорския няма да издържат още едно затваряне без средства от държавата.

Сред предложените идеи е да се оцени къде е най-висок рискът от разпространение на заразата и затварянето да е според анализа. Колкото по-детайлна е картата на заразата, толкова по-малко ще се затваря на общо основание, идеята е да се сегментира на по-малки географски райони, обясни Петков.

Обсъждана е и ваксинацията - категорично никой не подкрепя тя да е задължителна. Дадена е идея обаче държавният сектор да се насърчи да се ваксинира, за да даде пример.

Председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов също беше категоричен, че браншът има нужда от помощ от държавата. Ако ограничат още капацитета на заведенията - от 50 на 30%, и се наложи вечерен час до 23 ч, няма как заведенията да поемат разходите си. Няма и сигурност за персонала, вече изгубихме стотици хиляди служители, търсим хора от чужбина, каза той.

Няма рискове за националната сигурност или за заплатите на служителите на ВМЗ "Сопот", увери още министър Петков. Сутринта той посети завода и поиска оставките на част от ръководството му, както и на директора на Държавната консолидационна компания. Днес ще се чуя с него и ако не си подаде оставката, ще го уволня, категоричен беше Петков.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Хана

Хана

20.08.2021 | 09:17

Продължавайте само така!

Отговори
0 1
Петър

Петър

19.08.2021 | 20:03

Някакъв канадец дошъл да се бърка в на ГЕРП корупцията. ;)

Отговори
2 4
Иво

Иво

19.08.2021 | 19:55

Гербавите тролове налазиха и взеха да плюят по всички. Точно така успяха да ядосат всички глупаците и продължават. Благодарим за което . На бас че ако Кирил Петков направи партия ще отвее буци свинята отвсякъде?!?

Отговори
2 4
НАРОДЪТ САМО С 1 ИДЕЯ!

НАРОДЪТ САМО С 1 ИДЕЯ!

19.08.2021 | 18:13

Кирцата да бъде обявен за ЛЪЖЕЦ НА ГОДИНАТА, А ПОДГЛАСНИК ДА МУ БЪДЕ ХВЪРЧИЛКОВ!

Отговори
6 3
OldTen

OldTen

19.08.2021 | 18:01

Пълен палячо, те не го искат в селото той ...

Отговори
5 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?