Следвайте ни

Кирил Петков прави реформи в министерството на икономиката

viber icon

Министърът на икономиката Кирил Петков разкри, че са внесли няколко доклада в Министерски съвет по време на брифинг. Според него стъпаловидните структури с „шапки компании“ са били най-добрата предпоставка за изтичане на средства.

"Първият е за изваждане на компанията "Монтажи", като се качи директно към Министерството на икономиката. По този начин ще предотвратим ситуации, като тези в 400 язовира, които тази компания строеше без търгове и обществени поръчки. Накрая бяхме останали с 10 язовира, които бяха празни", каза пред журналисти Петков.

По думите му такава стъпка е направена за дружествата "Еко антрацит" и "Еко инженеринг", които ще бъдат преместени към МОСВ. 

"Язовирите отиват към Държавно предприятие за управление и стопанисване на язовири. То също е към министерство на икономиката, незнайно защо, след като повечето от тези язовири същност са напоителни, някои са свързани с риболова. За да избегнем това, правим реструктуриране и в тази посока. Това предприятие планираме да отиде към Министерство на земеделието. Знаем, че е в последният момент, но задаваме посока към следващия кабинет", посочи министърът.

Според него тези стъпки ще направят една изцяло нова структура на Министерството на икономиката, която ще се раздели с несвойствените си дейности, откъдето "много пари изтичаха и ще започне да се действа в посока само икономическо развитие".

"Последната точка, която разисквахме, всъщност е дали и как Агенцията за иновации да премине под някаква координация на Министерството на икономиката. Идеята е заедно с Министерството на образованието и вицепремиерът за евро средства да има по-добър надзор над тези средства", допълни министърът на икономиката.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

FARAON

FARAON

04.08.2021 | 17:33

ТОЯ И МАЗНИЯ ИМАТ КАРТОНЧЕТА В MI-6

Отговори
1 0
Замов

Замов

04.08.2021 | 16:12

Този левент трябва да е премиер всички други са ибрикчии

Отговори
4 1
Валл

Валл

04.08.2021 | 15:58

Кирчо,кирчо лъжлив си кат мисирчо...

Отговори
2 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?