46
Следвайте ни

Кирил Петков освободи зам.-председател на ДАНС и назначи нови зам.-министри

viber icon

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков са назначени петима заместник-министри и е освободен предсрочно от длъжността заместник-председател на ДАНС.

На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията са назначени Илия Илиев и Владимир Върбанов. 

Илия Илиев е инженер геодезист по образование, завършил е УАСГ. Професионалната му кариера е свързана с частния сектор, като притежава дългогодишен управленски опит в сферата на инвестиционното железопътно и пътно проектиране. 

Владимир Върбанов е юрист по образование, дългогодишен преподавател е по международно морско право в Техническия университет в гр. Варна. От 2017 г. досега е арбитър в Арбитражен съд София и Арбитражен съд Варна. 

От длъжността заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията са освободени Александър Пулев и Христина Велинова. 

Ирена Димитрова и Васил Георгиев са назначени на длъжността заместник-министър на външните работи. 

Ирена Димитрова е дипломат с над 20 годишен стаж и е преминала последователно през всички етапи на кариерно развитие в МВнР. Била е на два задгранични мандата – в Обединеното кралство и в Постоянната делегация към НАТО в Брюксел.  Завършила е Философския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ с магистърска степен и Дипломатическата академия на Кралство Испания с академична степен „Магистър по международни отношения“ от Мадридския университет Компултенсе. 

Васил  Георгиев има магистърски степени по Тюркология и по Право от СУ „Св.  Климент Охридски“, със специализация международно право и международни отношения. Бил е на задграничен мандат в посолството на Република България в Република Турция, народен представител в 45-то  и 46-то Народно събрание, член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и ръководител на Делегацията в Парламентарната асамблея на Съюза на Средиземноморието. Притежава дългогодишен управленски опит в частния сектор.

Атанас Добрев е преназначен от длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите на поста заместник-министър на земеделието. От длъжността заместник-министър на околната среда и водите е освободена Ренета Колева. 

С решение на Министерския съвет Венелин Димитров е освободен предсрочно от длъжността заместник-председател на Държавна агенция „Национална сигурност“. Правителственото решение е взето неприсъствено. 

БГНЕС припомня, че на 14 октомври 2021 предишният зам.-председател на ДАНС Николай Ненков бе освободен по негово искане. За заместник-председател на ДАНС тогава бе определен Венелин Димитров. Той е бил дългогодишен служител на МВР и на ДАНС. От 2019 г. до 14 октомври 2021 е служител по сигурността на информацията в „Булгаргаз“ ЕАД.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

В Русия съм В Русия съм

В Русия съм В Русия съм

23.12.2021 | 00:11

И дъ знайте В България няма нито един чифут Само трима са до сега будни и то случайно в Теламуеафиф

Отговори
4 2
Гешев ли

Гешев ли

22.12.2021 | 23:48

Гешев и свитата му гледат как да укрият откраднатите от нас пари

Отговори
5 2
.......

.......

22.12.2021 | 23:33

А кучката на Борисов Гешев още спи .......

Отговори
4 3
Има.рима Па и е верно

Има.рима Па и е верно

22.12.2021 | 22:00

Кирчо.чифута освободи едни та хубаво да насади други чифути едни Мъ то случайно съ получи

Отговори
5 4
...

...

22.12.2021 | 20:52

кучката на радев не спи,а деиства................................................................

Отговори
7 4
Ivan zavet80g albe11g.,

Ivan zavet80g albe11g.,

22.12.2021 | 20:20

Digostatacite 11g ⛲⛲⛲⛲

Отговори
0 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?