Следвайте ни

Кирил Петков: Не може БГ правителство да зависи от волята на чужда държава

viber icon

Не може актове на чужди държави да определят бъдещето на България. Това заяви служебният министър на икономиката Кирил Петков по повод казуса с двойното му гражданство. Той отново бе категоричен, че е направил всичко - в правомощията и възможностите си

„По моя казус с Канада искам да стане ясно, че това е атака. Доказва, че съм си свършил добре работата. Аз съм направил всичко, което е било в правомощията и възможностите ми като български гражданин. Когато ме поканиха за министър, първо направих отказ с волеизявление, което е нотариално заверено”, каза пред журналисти министърът на икономиката Кирил Петков преди  началото на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС).

Думите му дойдоха след като от ГЕРБ внесоха в Конституционния съд искане за установяване на частична противоконституционност на указа на президента Румен Радев за назначаване на служебното правителство.

Припомняме темата с двойното гражданство на министъра на икономиката Кирил Петков и че това може да доведе до пълен юридически хаос в ръководеното от него министерство. Според Конституцията министри могат да бъдат хора, които са само български граждани. Петков твърди, че е подал документ за отказ от канадското си гражданство преди да стане министър, но не знае дали процедурата е приключила и няма документ за това. Ако той все още има двойно гражданство и не отговаря на условията на закона, това ще направи нелигитимни всички актове, които е подписал като министър.

На КСНС ще се разглеждат теми като  финансови мерки за преодоляване на потенциална здравна и социално-икономическа криза от пандемията от COVID-19, както и мерки за противодействие на засиления миграционен натиск през границата на Република България с Република Турция.

Относно нагласите преди КСНС министърът посочи, че най-важното е да се вземе решение за актуализация на бюджета. По думите му без 430 млн. за бизнеса ще бъде пагубно да се посрещне новата вълна на коронавируса.

„Без парите за първа линия и без актуализацията на пенсиите, в този момент, на базата на това, че парите са в държавата и парламентът трябва да одобри тяхното целево отпускане - е безумно, ако не се вземе това решение”, обясни той пред Нова ТВ.

 
 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

FARAON

FARAON

16.08.2021 | 17:52

ПЕЙТЕ! youtube. com/watch?v=KLxWyx23FW0

Отговори
0 2
FARAON

FARAON

16.08.2021 | 17:48

ПАРИТЕ ОТ МИНЕРАЛНИТЕ МИ ВОДИ НЕ СЕ ЛИ НАМЕРАТ, КОСТЕН МОЗЪК, ЩЕ ДОЯ! С 2 РЪЦЕ!

Отговори
0 2
FARAON

FARAON

16.08.2021 | 17:41

МАГАРЕШКИТЕ П И Ч К И ИСКАХА ДА ВИ НАПРАВЯТ УСЛУГА. ВМЕСТО ДА ПОИТЕ КОЛХОЗНАТА С В И Н Я С БОЯРИШНИК ДА ИМ ХРАНИТЕ ТЕХНИТЕ М А Й М У Н И :)

Отговори
0 2
FARAON

FARAON

16.08.2021 | 17:38

КОЙ СЛОЖИ К У Р В Е Н С К О ТО К О ПЕЛЕ ОТ БАНКЯ ДА ДОИ СКО ТОВЕТЕ? КЪДЕ, СА, ПАРИТЕ, ОТ, МИНЕРАЛНИТЕ, МИ! ВОДИ?

Отговори
1 2
FARAON

FARAON

16.08.2021 | 17:36

СЛОЖИ СИ ЕДНО К У Р В Е Н С КО К О ПЕЛЕ ЗА МИНИСТЪР И СИ ПРАВИ БАНКИ, МАГАЗИНИ ЗАСТРАХОВКИ. ДОЙ ПРО СТАЦИТЕ БЕЗ БАЗИ, ВОЙСКИ, РАЗПРАВИИ И ПРОБЛЕМИ.

Отговори
0 2
FARAON

FARAON

16.08.2021 | 17:34

В КАНАДА БИЗНЕСА НА 1, 2.... 102 ЛИНИЯ, КАКВО ПОЛУЧАВА ОТ ДЪРЖАВАТА? ДОШЪЛ Е ДА ИЗТОЧВА ПАРИТЕ НА ГО ВЕДАТА, НО! В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА ТОЯ ПЪТ :) КЪМ MI-6 ЧЕ ЗАКЪСВАТ МАГАРЕШКИТЕ МРЪСНИ П И Ч К И

Отговори
1 1
Мискините от статуквото......

Мискините от статуквото......

16.08.2021 | 15:41

.......на сила искат да ги мразиш !!!!!!

Отговори
5 1
Надали

Надали

16.08.2021 | 15:38

С простотиите наподобяващи щуротиите на итн герб ще се снижи до бсп. “Лозето не иска молитва, а мотика”

Отговори
3 3
Георгиев

Георгиев

16.08.2021 | 15:19

Кирчо,Кирчо закони има и те трябва да се спазват,ако беше в Канада да са те изхвърлили на мига,ама тука можеш да се правиш на интересен...

Отговори
6 4
Нали

Нали

16.08.2021 | 14:55

ГЕРБ ви остави държава в много добро финансово състояние и осигурен бюджет за да продължите политиката за подпомагане на бизнеса в условия на криза! За нула време окрадохте парите а сега ревете за още! Идва видов ден! Бойко Борисов се завръща за да ви изрине заедно със собствените ви фашкии!

Отговори
10 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?