49
Следвайте ни

Кирил Петков: Цацаров е с отнет достъп до класифицирана информация

viber icon

Бившият главен прокурор и председател на КПКОНПИ Сотир Цацаров вече е с отнет допуск до класифицирана информация. Това каза пред bTV премирът Кирил Петков. Срещу него се води разследване от ДАНС.

Вчера бившият обвинител номер 1 съобщи, че планира да подаде оставка от антикорупционната комисия през следващите седмици и ще освободи поста на 1 март.

В коментар пред Нова телевизия по-късно премиерът заяви:

"Няма да има човек, който да се чувства над закона, всички ние сме равни. Това да няма различно или специално третиране е истинската промяна, която българското общество трябва да види, че вече започва да се случва", посочи Петков и допълни: „Ние трябва да имаме едно общество, в което правилата, законността и следването на тази законност стават огромен приоритет”.

Решението за Цацаров е било взето след контрол за надеждност и получени данни, които оказали влияние върху това колко е надежден председателят на КПКОНПИ.

„ДАНС ме уведоми, че са отнели достъпа до класифицирана информация до ниво „Строго секретно”. Разрешението е отнето в хода на осъществен контрол за надеждност след придобити данни, оказващи влияние върху неговата надеждност”, коментира министър-председателят. 

Той обвърза настъпващата промяна и с декларацията на управляващата коалиция, в която се иска оставката на главния прокурор Иван Гешев.

„Всички българи имат право на мнение. Народните представители също имат право да направят декларация за нещо, което вярват, че е факт. Аз мисля, че този тип информация явно на него не му харесва, сигурен съм. Но промяната идва”, заяви той.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Нещастникът

Нещастникът

16.01.2022 | 11:30

със свинските очички преди години тръбеше, че нямало недосегаеми, а самият той се оказа такъв. Сега ще започне лавината от жалби и сигнали срещу него.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?