Следвайте ни

Католици зоват президента да смени датата на вота

viber icon

Католическата общност у нас призова президента Румен Радев да смени датата на парламентарните избори. Според разписания от държавния глава указ гласуването трябва да стане на 4 април. Тогава обаче католици и арменци празнуват Великден. По този повод кметът на община Раковски Павел Гуджеров, където живее най-компактната католическа общност у нас, се обърна във фейсбук към президента.

Местният управник, избран с листата на ГЕРБ, призова Радев да промени датата на вота, за да могат вярващите да имат "един семеен, спокоен, тих и християнски Великден". "Оказа се, че в нашата чиста и свята република всички са равни, но има и някои „по-малко равни“, пише Гуджеров. В обстойното си послание той се връща векове назад, за да покаже ролята на католиците в родната история.  

"Уважаеми г-н президент, ние, българите католици, най-много обичаме две неща: Бог и нашата държава. Никога не избираме едното от тези две неща", твърди кметът. И упреква президента, че с избраната дата вкарва католиците в тежка дилема.

Депутатът от ГЕРБ Младен Шишков пък добави, че Радев е скандализирал не само католическата, но и арменската и еврейската общност.

"В този светъл ден ще изискваме от тази част от обществото да извършват някакъв вид работа, като участие в изборните секции", коментира той. И припомни, че за евреите това е четвъртият ден от Пасха, когато нямат право да извършват абсолютно никаква физическа дейност. Това до голяма степен също ще ограничи възможността за вот, смятат управляващите. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Киро

Киро

15.01.2021 | 21:16

Срещу 10 000 лв. на месец Маричката от 9 дерета ще докара само и само да обслужи Гроб. На 111 място сме по свобода на медиите между Того и Буркина Фасо.

Отговори
3 3
иринка

иринка

15.01.2021 | 21:00

Останалите дни от Април съвпадат с рамазана и 15-я ден от месец Нисан, така че трябва да се потърси удобната априлска дата около 25-26ти. Иначе остава 2 май.

Отговори
0 3
Голяма работа

Голяма работа

15.01.2021 | 20:14

И какво толко...гласувате и отивате на софрата . Аааа, вие сте от герб...затова мрънкате ...Бойко ви насъска !

Отговори
5 7
Ще ги стигнем

Ще ги стигнем

15.01.2021 | 19:32

В Холандия, правителството подава оставка, заради скандал с детски. Тук купуват медиите.

Отговори
5 4
ДОК

ДОК

15.01.2021 | 19:27

Преиграването с общността, избрала ГЕРБ, да ги представлява в местната власт, е факт.

Отговори
8 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай