Следвайте ни

Като в Пловдив: Министър Терзийски откри детска площадка за пътна безопасност в Кюстендил СНИМКИ

viber icon

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски бе гост в Кюстендил по покана на кмета на града Петър Паунов. Двамата откриха  детска площадка за пътна безопасност в ОУ .,Паисий Хилендарски“.

Инициативата за изграждането на тази площадка е на служителят от сектор „Пътна полиция“ в Пловдив инсп. Ботьо Гиргинов, Радослав Златков от МВР-Кюстендил и кюстендилката Гергана Генадиева. Площадката с изрисуван полигон, пътни знаци, пешеходни пътеки и маркировка е изградена с лични средства на инициаторите и училището с директор Здравка Тасева.

Откритият урок за второкласници проведоха служителите на инсп. Ботьо Гиргинов и Светослав Кирилов от кюстендилската полиция.

Училището получи подаръци  с материали, подпомагащи обучението по пътна безопасност. Участниците пък се сдобиха с талони за образцово участие в движението от министър Христо Терзийски и сърца от кмета Паунов с посланието, че животът е важен.

След проведеното занимание министър Терзийски поздрави домакините , участниците в открития урок и създателите на площадката. 

 „Много се радвам да присъствам на този урок в училището, защото нашата инициатива преди доста години е стартирала като Детска полицейска академия , след това прераснала в Детско полицейско управление дава своите резултати. За нас пътната безопасност е приоритет на Министерството на вътрешните работи.Помощ, която могат да окажат децата в пътната безопасност е такава да ги учим, заедно да се учим с тях на безопасност на движение. В много случаи те дават примери и корегират поведението на своите родители. Включително и при управлението на автомобили без колани или говореното по телефон“, сподели той.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов също поздрави участниците в заниманието, домакините и гостите, като сподели: „Интересът от останалите училища към такива площадки е изключително голям. Видяхте децата с какъв заряд  се включиха в заниманията. Те първа предстоят много съвместни инициативи с полицията.Имаме възможност днес децата да се радват и разбира се да напомнят на нас, когато грешим на пътя“.

На събитието присъстваха и директорът  полицията в Кюстендил ст. комисар  Стамболийски, областният управител Виктор Янев и  председателят на ОбС Михаела Крумова.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого ще гласувате на изборите на 4 април?