2374
Следвайте ни

Като на екскурзия: Хванаха над 50 нелегални чужденци

viber icon

Група от около 28 чужди граждани са установени на околовръстния път на Лясковец от служители на РУ – Горна Оряховица тази вечер. Работи се по изясняване на случая.

Предстои да се изясни кои са лицата, по какъв начин са се придвижили до Лясковец и каква е целта на пребиваването им.

 Те ще бъдат отведени в РУ - Горна Оряховица, където трябва да бъде изяснена тяхната самоличност и гражданство. Работата по изясняване на случая продължава.

По-рано две групи от мигранти са установена за по-малко от денонощие на територия, обслужвана от Районното управление в Омуртаг. Сигналът за забелязани необичайно изглеждащи мъже с раници на пътя София-Варна, в близост до разклона за омуртагското село Камбурово, е получен днес преди обяд, информират от Областната дирекция /ОД/ на МВР в Търговище. 

На място незабавно са изпратени екипи от служители на управлението, които са установили 11 мъже на видима възраст от 14 до 25 години /четирима пълнолетни и 7 непълнолетни/, които не говорят български език. Те не са представили документи за самоличност.

По данни на чуждестранните граждани групата им е от Афганистан, и участниците в нея са преминали нелегално границата между България и Турция.

Първата група от 9 мъже е задържана тази нощ на пътя Котел - Омуртаг, в района на село Паничино, също от Афганистан.

Образувани са досъдебни производства. Работата по тях продължава.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?