Следвайте ни

КАТ точи нова секира за шофьорите от днес

viber icon

От днес започва операция по установяване на водачи, шофиращи с превишена скорост, както и на такива, които управляват моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества. Акцията, която се провежда на територията на цялата страна, ще продължи до 16 юли, уточни инспектор Николай Крушарски от Пътна полиция в ГДНП.

Той отбеляза, че статистиката показва рязък спад на пътно-транспортни произшествия, причинени от шофиране след употреба на алкохол – за първото шестмесечие на тази година те са 562, а за същия период на миналата година – 639, загиналите са с 12 по-малко, в сравнение със същия период на 2019 г. Предприетият контрол и възможността за използването на технически средства дават своя превантивен ефект, сочи анализът на пътна полиция, коментира инспектор Крушарски.

Той предостави и данни от проведената от 25.06. до 01.07.2020 г. специализирана полицейска операция за засилен контрол на дву, три и четириколесни моторни превозни средства. На територията на цялата страна са проверени 4 546 водачи, констатирани са 1 599 нарушения, за които на 558 са съставени административни акта и 981 фиша.

За неизползване на защитни каски са санкционирани 87 водачи, 11 – за управление след употреба на алкохол, а 4-ма – под въздействието на наркотични вещества. В рамките на акцията са установени и 84 неправоспособни лица, управлявали три и четириколесни моторни превозни средства. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

недоумение

недоумение

11.07.2020 | 07:47

Какво значи "От днес..."? Знали ли че до вчера не са си вършили работата и не са проверявали?

Отговори
0 0
Щофер

Щофер

10.07.2020 | 16:22

И сега като започне едно криене зад храсти и сгради, само и само да не се виждат ... и някой заек като ги види, се стресне, набие едни спирачки и ... ето ти мелето заради тях. Като имаше знаци - като наближиш, видиш знака, знаеш, че мое да има, мое и да няма, но намаляш скоростта. Ако не намалиш - на риск. Цялата работа се свежда до дебнене и посещения на ПТП. Никаква друга превенция от страна на КАТ.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?