Следвайте ни

КАТ с нови мерки срещу джигитите, ето как морето може да ви излезе златно

viber icon

20 патрулиращи полицейски екипа ще има по цялото Южно Черноморие в дните от петък до неделя до края на туристическия сезон.

Това е само част от специалните мерки за облекчаване на трафика към курортите по Южното Черноморие, предприети от Пътна полиция в Бургас. Заради засиления интерес към черноморските градчета на юг през цялото лято полицейските екипи ще работят с увеличен капацитет, особено през почивните дни.

Другите мерки са контрол на скоростта и за това водачите да не шофират след употреба на алкохол и наркотици.

Основната превенция, която се извършва, това е за движение с превишена скорост, обясни комисар Неделчо Рачев, началник на "Охранителна полиция" в Бургас.

Заради старта на активния туристически сезон и интереса на българските граждани към родното Черноморие Пътна полиция в Бургас засили контрола по пътищата на региона в почивните дни.

От неделя следобед екипи на Пътна полиция патрулират и по новия участък - обхода на Поморие, който беше открит за сезона и по който до края на септември има ограничение на скоростта.

В този участък максимално разрешената скорост за движение на МПС е 70 км/ч. Най-високата скорост за деня, която сме установили, е 103 км в час, обясни инспектор Георги Димитров, Пътен контрол – Поморие.

Водачите, които са били засечени с превишена скорост по новия участък, ще получат електронни фишове.

Само за трите почивни дни по Южното Черноморие са установени осем водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол.  

Като количеството на алкохол е над 1,2 промила. И в два случая сме констатирали водачи, които са седнали зад волана и са употребили наркотични вещества, обясни комисар Неделчо Рачев за Нова телевизия

За да се облекчи трафикът от АМ "Тракия" към Бургас и Южното Черноморие в петък и в неделя ще има регулиране на движението от полицейски екипи.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Акт 16 кога?

Акт 16 кога?

08.07.2020 | 21:17

Интересно ми е как на път, който още се води в строеж и не е въведен в експлоатация, ще се издават фишове за нарушение. Всички фишове падат в съда. Смешници, плашите гаргите само.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?