Следвайте ни

КАТ с нова спецакция по пътищата от днес, ето кой ще е на прицел

viber icon

От днес до 8 октомври е в ход специализирана полицейска операция за безопасност на движението по пътищата, съобщават от МВР.

За различните областни дирекции тя е с отделен акцент.

На територията на СДВР и ОДМВР – Бургас, Варна, Плевен и Хасково усилията на пътните полицаи са насочени към установяване на нарушения, извършени от пешеходци, велосипедисти и водачи на моторни превозни средства. Приоритетно ще се следи за неправилно движение на велосипедисти по предназначените за пешеходци площи, внезапно навлизане и неправилно пресичане на платното за движение от пешеходци, отнемане на предимство на пешеходци или велосипедисти от водачи на ППС и недопускане на преминаване на забраняващ сигнал на светофарните уредби.

Засилено полицейско присъствие ще има в дните петък, събота и неделя по автомагистралите и основните пътища на страната. Там ще бъде засилен контролът по неправомерното движение, спиране и паркиране в лентите за принудително спиране на автомагистралите. При извършваните проверки на място, ще се връчват невръчените електронни фишове на водачите и пътниците в автомобила.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?