Следвайте ни

КАТ пази живота на децата с акция „Ваканция“

viber icon

Вече седмица пътните полицаи в страната извършват проверки в хода на традиционната акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“.

Тя стартира на 15 юни и ще продължи до 31 август, а целта й е да се опазят живота и здравето на децата през лятната ваканция.

По този повод са планирани както превантивни дейности, така и засилване на полицейския контрол най-вече в летните курорти и малките населени места, където обикновено децата прекарват летните месеци.

Освен провеждането на срещи, беседи и работа с деца в различни формати, целящи да повишат тяхната информираност за безопасното им поведение на пътя, са планирани и множество специализирани полицейски операции с акцент превоз на деца с моторни превозни средства и правилно поведение на пътя с велосипед.

Статистиките на Министерството на вътрешните работи показват, че през 2020 година жертви на пътя са станали общо 22 деца, а ранените са 883, като в сравнение с 2019 г. загиналите са по-малко с 11, а ранените – с 253.

Общо тежките катастрофи, регистрирани само по време на летните месеци миналата година (от 1 юни до 31 август 2020 г.) са 1889, при които са загинали 133 души.

От тях деца са 7 или 32% от всички 22 загинали през годината деца и са ранени 381 деца или 43% от всички 883 ранени през годината деца. За сравнение, през същия период на 2019 г. загиналите при тежки ПТП деца са 13, а ранените – 407, припомня struma.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?