Следвайте ни

КАТ излови 66 дрогирани и 117 пияни за броени дни ВИДЕО

viber icon

Българинът продължава да кара като луд, а за капак шофьорите все по-често потеглят дрогирани. Това стана ясно от брифинг на КАТ. 

Заради влошената метеорологична обстановка продължаваме да следим за участъци, където се очакват аварийни препятствия по пътя, заледявания, заснежавания и паднали дървена и клони. Това каза инспектор Лъчезар Близнаков, представител на „Пътна полиция“ при ГДНП, на брифинг по повод резултатите от специализирана полицейска операция.

„В сряда приключи специализирана полицейска операция, проведена от 8 до 13 януари. Установени са над 13 000 нарушения по пътищата. Акцент бяха пешеходците и установяването на водачи, които не пропускат пешеходци. 757 са санкционираните пешеходци, а 75 са водачите, които не пропускат пешеходци“, заяви Близнаков. 

„Продължаваме да наблюдаваме висок брой на водачи, които шофират след употреба на алкохол и наркотици. 66 са водачи, които за 5 дни са седнали зад волана след употреба на наркотици. С алкохола общо случаите става 117. Проверени са над 41 000 лица и над 34 000 превозни средства. Нарушенията на скоростните режими са над 18 000“, допълни той. 

„Трафикът е пренасочен локално към по-малките населени места. Съобразяваме се с тази тенденция и насочваме контрола на скоростните режими към по-малките пътища, общинските такива и в рамките на малките населени места, където се наблюдава интензивен трафик за сметка на главните пътища и автомагистралите“, заяви Близнаков. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай