Следвайте ни

Караянчева удари първа копка и отвърна на президента

viber icon

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева отвърна на поредните критики на президента Румен Радев към управляващите, след като направи първа копка на нова зала в Кърджали. .

В Естония държавният глава заяви, че само с тръби и асфалт държавата няма как да просперира, защото е нужно образование и наука.

Караянчева, която БСП и ДПС не успяха да свалят от поста в парламента, му отвърна задочно пред журналисти в родопския град, където тя дълго време оглавяваше местната организация на ГЕРБ.

"Президентът отдавна вече не е обединител. Отдавна не е човекът, който наистина мисли за бъдещето на България, защото не можеш да хвалиш България в чужбина, а тук да говориш точно обратното. Асфалт трябва навсякъде, но трябват и много други неща, които прави правителството и дори в тази трудна COVID криза намира възможности и средства да помага на гражданите без да прави излишни демонстрации, политики. Ако иска да помогне президентът, нека да помогне. Нека да критикува конкретно и ясно, с ясни аргументи, за да може ако има какво да ни каже, да го каже ясно и точно".

Председателката на парламента беше очаквана в Кърджали от протестиращи с плакати с надписи "Оставка", но тя ги финтира като мина през друг маршрут.  

Цвета Караянчева, която призна, че е била готова да се хвърли от канара, дойде в Кърждали заедно със спортния министър Красен Кралев, с когото направиха първа копка на многофункционална спортна зала. Проектът за новото съоръжение е на стойност 4 милиона лева, като 3 600 000 са отпуснати от Министерския съвет,  400 000 - от бюджета на спортното министерство. 
Караянчева каза, че новата многофункционална спортна зала е една сбъдната нейна мечта.

"Инвестицията в спорт е инвестиция в здраве. Новото съоръжение е още едно доказателство, че премиерът не разделя общините на мои и твои", коментира тя.  

Кралев пък отбеляза, че "новата многофункционална спортна зала ще позволи на кърджалийци да упражняват всички спортни състезания на закрито, включително и международни такива - в това число футзал, волейбол, баскетбол, художествена гимнастика, борба, бадминтон и всички други спортове на закрито".

"Вярвам, че това ще бъде едно много добро съоръжение, което да подпомогне спорта в град Кърджали", добави министърът, който е доста втален след като пребори заболяването от коронавирус.

В церемонията по първата копка лопати хванаха също кметът на Кърджали Хасан Азис, областният управител Никола Чанев и председателят на Общинския съвет Юсеин Ахмед.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ОТВРАТ ГЕРБАДЖИЙСКА

ОТВРАТ ГЕРБАДЖИЙСКА

19.10.2020 | 18:55

ПЛАТЕНА ПКП! И ГЬОН СУРАТ, ДОСУЩ КАТО ГЛАВАТАРЯ СИ

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?