Следвайте ни

Караянчева насоли Радев: Това е спорт за заяждане

viber icon

За 4 години президентът Радев наложи вето 30 пъти и превърна този сериозен инструмент от пълномощията на институцията в спорт за заяждане. Това написа в профила си във Фейсубк депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева.

"Днес обаче превъртя стрелките, за да подпише среднощното недоносче, наречено „Изборен кодекс“. Клетият плод на стахановския юруш е пълен с толкова недомислици, че на сутринта на Разпети петък доста от авторите му се събудиха с пост-революционен махмурлук.

Ако т. нар. кодекс беше кораб, пробойните в него щяха да го потопят още при пускането му в морето. В конкретния случай най-вероятно ще доведат до хаос и възможно касиране  на изборите. Нито един от недъзите на досегашния кодекс не беше поправен, но за сметка на това каквото можеше, се обърка допълнително. И на 30. 04 този закон бе обнародван с утрешна дата", допълни председателят на 44-ото Народно събрание.

"Най-смайващото е, че много от приетите промени не облагодетелстват нито една от гласувалите ги партии. Ярък пример – задължителното повсеместно гласуване с машини. На изборите, проведени преди по-малко от месец, две трети от българските граждани заявиха чрез избора си на начин за гласуване, че предпочитат хартиени бюлетини.

Парламентът снощи реши, че ще се отнесе към тях като към злоядо дете и ще им натика машинното гласуване в гърлата, независимо дали искат, или не. Насилствено се отнема един придобит и отработен през десетилетията навик на избирателя", посочи още тя.

"Разбира се, този абсурд далеч не е нито единственият, нито най-значимият от недъзите на новия кодекс. Цялата история на обсъждането, приемането му, подписването от президента и обнародването му е наниз от гафове.

Защо трябваше да се публикува днес с утрешна дата? Какво щеше да изгуби от „революционния си плам“, ако беше публикуван утре, 1 май, както е датиран документът? Никой ли вече не се интересува от елементарното спазване на законите?", написа още тя.

„Ако сте от малцината помазани, които могат да живеят във вътрешна емиграция и да не се вълнуват от ставащото, направо взимайте пуканките и се забавлявайте. Ако сте от огромното мнозинство, което има нужда и интерес от ред, стабилност и законност… Май не ни чакат добри времена", с тези думи завършва постът на Караянчева.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Ами

Ами

01.05.2021 | 13:17

Спорта на заяждане който Караянчева практикува е такъв че тя непрекъснато тласка нещата към президентска република. Нека да доживеем това време когато президента ще назначи Караянчева за санитарка в президентството.

Отговори
2 2
ПОДКРЕПЯЩИЯ  Х.Й

ПОДКРЕПЯЩИЯ Х.Й

01.05.2021 | 09:38

ЕМИЛ ЩО НЕ СЕ В БАНКЯ БЕ ГОМ.НЬО ПОДКРЕПЯЩ ЩЕ ОТВЛЕКАТ БОЙКО НЛО СЕ ГОТВИ... ВЗЕМАЙ ЦВЕТА И ПЪЛЕН КОМПЛЕКТ ГЛУПАЦИ НА АМБРАЗУРАТА С ГОЛИ ГЪРДИ... МОЖЕ И Г.ЪЗОВЕ...

Отговори
4 1
СПОЛАЙ НИ...

СПОЛАЙ НИ...

01.05.2021 | 09:13

ДА НА ПРЕЗИДЕНТ ОПРЕДЕЛЕНО СЛУЧИХМЕ .....

Отговори
1 2
СПОЛАЙ НИ...

СПОЛАЙ НИ...

01.05.2021 | 09:12

ГОРКОТО НЕЩО КАРАТЪПАНЧЕВА!!! КАКТО СЕ КАЗВА ТИ ЗА ЛУДОТО / ПРОСТОТО /НЕ ПИТАЙ ТО САМО ЩЕ СЕ ОБАДИ....КОЛКО Е БИЛ ПРАВ ЕЛИН ПЕЛИН.....И ДНЕС СИ ИМАМЕ ЛУДАТА ЦВЕТА... ОТИДОХТЕ В ИСТОРИЯТА ... КОЯТО НИКОЙ НЯМА ДА ИЗУЧАВА САМО ЩЕ СЕ ПОДИГРАВА.. ЦВЕТО ТИ ОТ КОГА ЗАПОЧНА ДА ВДЯВАШ НА КОДЕКСИ.... ПО ДОБРЕ ВИЖ ТАМ ПРОСТИТЕ НЕЩА КЪДЕ Е ПЕКИН КЪДЕ Е ВИЕТНАМ...ТО ВЕРНО И НА ДВЕТЕ МЕСТА ХОРАТА СА С ДРЪПНАТИ ОЧИ.....АМА ЦВЕТА ЦВЕТО ИМ Е РАЗЕН.... Е ЗА ТОВА ТЕ НАРЕЧЕ БОЙКО ПРОСТА КЪРДЖАЛИЙСКА ПУ.Т.КА....ЗАЩОТО НЕ ПРАВИШ РАЗЛИКИ....... БРАВО НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ ТАКА СЕ ПРАВИ БОЛЕН СЕ ОПЪВА НА ЛЕГЛО..... СЛУЧИХМЕ ПОНЕ НА ПРЕЗЕДЕНТ.!!!!!

Отговори
4 2
Емил

Емил

30.04.2021 | 23:26

Госпожо Караянчева, ще Ви подкрепям до последно.

Отговори
9 11
Пача

Пача

30.04.2021 | 23:19

Гледай си поцинкованите кофи, ма пача.

Отговори
17 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?