Следвайте ни

Каракачанов избухна към Зоран Заев: Ние българите не пасем трева

viber icon

Председателят на ВМРО и бивш вицепремиер и министър на отбраната на България Красимир Каракачанов се обърна към президента на Северна Македония Зоран Заев във Фейсбук с думите:

"Друже, аз лично поне 20 пъти съм Ви го казвал и най-братски предупреждавал, че ако Вие не промените отношението си към България и не прекратите тормоза над българите в Македония - ветото е неизбежно!".

До това се стигна заради "совалките" на Скопие и потърсената подкрепа от Гърция относно членството на С. Македония в ЕС.

Каракачанов е скандализиран от факта, че в Гърция Заев е определил българската позиция по въпроса като смешна.

По негови думи македонският премиер няма елементарно понятие от история, бил чувал само нещо за Гоце Делчев.

"Но колкото и да не разбираш от история, не може да продължаваш да се правиш на ударен и да казваш, че българската позиция по историческите въпроси е смешка, или че не си очаквал, че България можела заради тях да блокира Република Северна Македония за преговорите с ЕС", възмущава се бившият вицепремиер.

Относно ветото, наложено от България на РСМ, той заявява: Надявахте се, че с Вашите селски тарикатщини ще ни излъжете, че българите пасем трева.

По тази причина Каракачанов изразява недоумение кой е учил толкова много македонците да подценяват българите и да си мислят, че някой в София "ще Ви се върже и подпише празен чек, а Вие да продължавате да не спазвате Договора за добросъседство и да градите Вашата държавност на база на омраза срещу всичко българско".

"Знам кой, всъщност... Същият този Ви е научил и на друго - да имате самочувствие и самоувереност на библейски месии. Само че колкото тези "качества" помогнаха на Вашите учители, толкова ще помогнат и на Вас. Вижте ги, та те изпълниха предсказанието на пророчицата, разсипаха си държавата и отново се събраха под една круша. Жалко! Но Вие вървите по техния път", пророкува още бившият вицепремиер.

Той призовава македонците да се осъзнаят и да не вярват, че някой ще успее да принуди българския народ да предаде собствената си история.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

УМЕН

УМЕН

15.05.2021 | 00:15

Правилно трябва да изгоните и всички македонци от България навремето видяхме редателство от тяхна страна и помоща на Русия която използва макетата да извива ръцете на България на път сме да видим подобно предателство....

Отговори
12 1
Иван

Иван

14.05.2021 | 20:56

В тази Европа ли искате да се намърдате? Ще стане, когато учебниците ви станат като европейските: Samuel, (died October 6, 1014, Prilep [now in Macedonia]), tsar (997–1014) of the first Bulgarian empire. https://www.britannica.com/biography/Samuel-tsar-of-western-Bulgaria Samuel of Bulgaria was the Tsar (Emperor) of the First Bulgarian Empire https://en.wikipedia.org/wiki/SamuelofBulgaria Samuil (Bulgarien) Zaren des ersten bulgarischen Reiches. https://de.wikipedia.org/wiki/Samuil(Bulgarien) Samuel (tsar de Bulgarie) tsar de Bulgarie de 997 à 1014. https://fr.wikipedia.org/wiki/Samuel(tsardeBulgarie) Samuele di Bulgaria zar di Bulgaria. https://it.wikipedia.org/wiki/SamuelediBulgaria Gotse Delchev was an important Macedonian Bulgarian revolutionary. Delchev had clear Bulgarian ethnic identity[44][45] and viewed his compatriots as Bulgarians. https://en.wikipedia.org/wiki/Gotse_Delchev

Отговори
3 1
Шъ има ебн

Шъ има ебн

14.05.2021 | 19:20

Чакаме указания от Тел Авив и от другарите от Мосад по единично ли ще се изнасяме от България или групово с конски вагони Ама другарите сега били заети щото арабите ги напънали за кой ли път изотзад и се занимават с техните си г.....зове а нашите останаха разголени и сега Българите сакат да ни пля...кат Ко шъ правим с тия разголени и нас рани г... зове

Отговори
3 4
Нали

Нали

14.05.2021 | 18:58

Не бързай, не се знае Радев какви инструкции ще получи от Масква!

Отговори
9 8
До тотев(нали).Говори за золуми.Там разбираш

До тотев(нали).Говори за золуми.Там разбираш

19.05.2021 | 07:16

Тотев не се излагай за пореден път.От външна политика не разбираш ,а от македонската тема въобще.Виж ,да ни говориш за золуми и далавери ,ще те разберем.Там вече си спец.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?