71
Следвайте ни

Караджов: АМ "Хемус" е незаконен строеж, трябва извънреден закон за дострояването

viber icon

Единствено специален закон за узаконяване на незаконно извършваното до момента строителство може да даде възможност за продължаване на работата по АМ „Хемус“, обяви пред регионалната комисия на парламента ресорният вицепремиер Гроздан Караджов. Той даде да се разбере, че аутобанът няма да стане готов в близките години, като не се ангажира с конкретен срок, съобщи bTV.

„По участък 4 и 5 от аутобана се е работело, но те са незаконни строежи“, подчерта Караджов, цитиран от онлайн изданието на в.“Строител“. Според него до момента се е работило "на честна дума" и сега за тези два участъка трябват поне две години за отчуждения, след това 2 години за строеж и довършване и може да се предполага, че в края на мандата, ако няма обжалвания на процедурите, ще бъдат реализирани.

За подобни проблеми и по Лот 6 говори Караджов пред депутатите.

Министърът отбеляза, че „ако парламентът прецени, че трябва да разрушим построеното, ще го разрушим“, но вече са налети милиони левове и трябва да се търси решение.

„При участъци 7 и 8 няма незаконно строителство, но е проектирано непрофесионално, налага се препотвърждаване на ново трасест. След това трябва отново да се проведат отчуждения, процедура по ОВОС и след това да се реализира строителството“, каза още той. За тези участъци предшественикът му на поста Виолета Комитова посочи, че трасетата минават през защитени зони

.

Все пак нещо ще стане ли готово скоро?

„Участък 2 от трасето се очаква да бъде реализиран до есента на тази година. Към момента дейностите са спрени заради промяна на първоначалното трасе. Поради изместване на трасето, трябва да се премине цялата процедура за издаване на разрешително за строителство“, посочи Гроздан Караджов.

По думите му обаче участъкът няма да може да се използва, а ще влезе в експлоатация заедно със следващия участък от магистралата. „Вероятно двата участъка ще бъдат пуснати през юни догодина“, каза Караджов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Лора

Лора

05.01.2022 | 23:27

Ново двайсе от промяната,ново трасе,нови пари и нови закони,а бе шушумиги довършете магистралата да пътуват хората пък тогава узаконявайте,мишоци крадливи Харвардски.

Отговори
2 0
Коко

Коко

05.01.2022 | 20:26

Никакво замитане с нови закони. Иначе им ставате съучастници в Престъпленията! За това ли ви избрахме да защитата. Съд и затвор за виновните.

Отговори
4 1
Логика

Логика

05.01.2022 | 19:40

За незаконни действия следва съд и затвор най-напред! А след това да се мисли как да се оправя батака. А като начало - министъра и началника му /Боко Шланга/ в затвора ! Всичко трябва да е на законно основание. Там, където свършва закона, е рай за Борисов и мафията му. То всеки ден гърми нещо - онзи ден - Горанов /Владко портмонето/ с незаконна кола, днес - Испански и магистрални гърмежи ?! До кога !

Отговори
5 3
Няма да замиташ Караджов с нови закони

Няма да замиташ Караджов с нови закони

05.01.2022 | 18:49

Абе Караджов На къде на водиш ба Караджов Метла на чайфутите ли ще ставаш Изънреден Закон Първом Караджов ИЗВЪНАРЕДЕН СЪД и всички участващи в това безаконие ( а ние ги знаем кой са ) на разстрел Публично на стадион Васил Левски И следващите след тях като чуят за ЛЕВСКИ да знаят за какво иде реч Че ЛЕВСКИ е синоним на честност почтеност и работа за обществения интерес а не личен

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?