Следвайте ни

Карадайъ: ДПС трябва да участва в правителството

viber icon

Най-важната цел на ДПС е да се утвърди като един от реалните политически субекти със значимо участие в парламента и местната, но и централната изпълнителна власт. Това отчете лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред делегатите на движението от цялата страна по време на Х-ата национална конференция на партията.

Светът е разтревожен, изправен пред риска да живее в разделение. Дневният ред на държавите и междудържавните обединения е подченен на необходимостта от поставяне на първостепенната задача за решаване на кризата с КОВИД-19. Дневният ред на държавите включва необходимостта от обединение, защита на демокрацията и глобалния световен ред, коментира Карадайъ, пише "24 часа".

Той припомни, че именно заради епидемията конгресът на партията за избор на нов председател и Централен съвет се провежда онлайн.

"Днес на Х-ата конференция на ДПС трябва да направим отчет и равносметка за един период от 4 г. и да набележим перспективите за развитие на партията в контекста на националния план и регионалната геополитическа среда в ЕС. Изминалият период се характеризира с ред нестабилности в световен план, европейски, регионален и партиен план. За изминалите 4 г. имаме четири избора и един национален референдум, три правителства, едно, от които служебно, два различни състава на парламента. В партиен план - в началото на периода имахме едно от най-сериозните изпитания пред единството на партията.

Този период е изключително динамичен и наситен за цялата партийна структура в нейното прелегитимиране и укрепване. Днес можем да се похвалим, че правилно беше решението да заложим на разума, а не на емоциите, за да усетим пулса на времето и да завършим процеса на реформиране, с приоритетно мислене за заедността и колективното тяло", каза Карадайъ.

Целият текст може да прочетете ТУК

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?