Следвайте ни

Какво става в най-големия български квартал! Шофьорите пред бой

viber icon

Реорганизация на движението в най-големия столичен квартали - "Люлин", предизвиква хаос на пътя, съобщава БНТ.

Става въпрос за булевардите "Джавахарлал Неру" и "Д-р Петър Дертлиев". Доскоро първият беше път с предимство, а вторият - без предимство. Сега обаче реорганизацията на движението е сменена - пътят с предимство е по бул. "Д-р Петър Дертлиев" и това предизвиква хаос.

"Истината е, че не са си свършили работата куп институции - като започнем от общината и свършим с КАТ. Страшно е, защото българинът по принцип има едно особено каране: "Карам така, както съм си свикнал и както аз си знам, а не както трябва според правилника за движение по пътищата, и затова никой не обръща внимание на промяната в знаковото стопанство", заяви автоинструкторът Красимир Георгиев.
Според него това неизбежно ще доведе до катастрофа.

"Има недисциплинирани водачи, които спират вътре в кръстовището и така възпрепятстват тези, които искат да направят левия завой на пътя с предимство. В тази ситуация, идващите откъм мола и завиващите наляво са с предимство", обясни още Георгиев.
Той посъветва шофьорите, минавайки по това трасе, да спазват златното правило - да търсят знаците преди и след кръстовището.

"Преди кръстовището те показват дали пътят е с предимство или не, и накъде продължава пътят с предимство, а след кръстовището следват забрани и задължения, ако има такива. Това е една много хубава формула, но за съжаление се спазва от не повече от 2-3% от българските водачи", допълни инструкторът.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?