Следвайте ни

Какво се случва с ген. Мутафчийски и доц. Мангъров

viber icon

Ген. Мутафчийски не се е оттеглил. Продължава да изпълнява задълженията си. Колкото до доц. Мангъров - изпълнява задълженията си като лекар. Никой не е скрит и на никого не е ограничена възможността да се изкаже. Тече медицински и обществен дебат.

Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по нова тв тази вечер.

Аз не мисля, че някога съм имал съмнение дали вирусът съществува и дали е в състояние да убива. Той е тук. Той е в състояние да поразява не само възрастни, но и млади хора. Освен всички усилия не лекарите, важна е и личната отговорност. Може да звучи като клише, но е вярно, допълни той.

"Има достатъчно разкрити легла и са запълнени под 50%. Редно е да се кажат няколко неща - има нужда от подобряване в системата за логистика. Съвсем отделен въпрос е, че не всеки с коронавирус се нуждае от болнично лечение. Системата за координация трябва да бъде подобрена", категоричен е той.

 Вицепремиерът заяви, че се очаква най-тежкият период от пандемията да бъде през декември. "Искам да подчертая, че все още няма официално ваксина. Има няколко, които са близо до финала, но няма одобрена такава. Трябва да предоставим безопасна и безплатна ваксина на българските граждани. Най-важното е, че тя ще бъде по желание", каза Дончев.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Биби

Биби

18.11.2020 | 22:51

И какво се случва пак не се разбра

Отговори
1 1
Димитря

Димитря

16.11.2020 | 08:51

Ако бяхте слушали генерала ,сме Мангъров сега коvi-19 щеше да е история в България

Отговори
14 7
Мангъровистка

Мангъровистка

18.11.2020 | 20:48

Димитря, ходи бери гъби...

Отговори
4 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?