Следвайте ни

Какво разказаха очевидци за смъртта на Хамстера

viber icon

Тялото на загиналия при зверска каскада в Рила Антон Петров-Хамстера ще бъде освободено от моргата в Кюстендил, пише в. Телеграф.

Аутопсията на тялото му е извършена в понеделник сутринта, като заключенията на медиците са предадени на разследващите.

За момента все още не е ясно дали той е употребил наркотици или алкохол, тъй като тъй като това се установява на по-късен етап след специални изследвания, които се правят в химически лаборатории, коментираха запознати.

Близките му все още не са прибрали тялото, като най-вероятно това ще стане в по-късните часове. „По случая със смъртта на Антон Петров е образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжна прокуратура - Кюстендил. То е по член 123 от НК - за причинена смърт по непредпазливост.

От данните, които имаме, катастрофата е станала на път, който не е от републиканската пътна мрежа и е в планината. Все още не ни е представена съдебномедицинската експертиза, така че не можем да кажем какви са причините за смъртта му. Информацията не е докладвана на наблюдаващия прокурор Костадин Босачки", коментира говорителят на Окръжна прокуратурата - Кюстендил, прокурор Мариана Сиракова.

Вече са разпитани свидетелите, както и пострадалите двама мъже от джипа, които са настанени за лечение в „Пирогов". Предстои да бъде назначена и автотехническа експертиза, която да даде заключение за причината за катастрофата. Наблюдаващият прокурор по случая е назначил на бъде извършен и повторен оглед на местопроизшествието, обявиха още от ОП - Кюстендил.

„В съботната вечер (31 юли) около 20.30 часа получихме сигнал за произшествие с високопроходим автомобил, при което тежко е пострадал водачът на автомобила, а спътниците му имат различни, но по-леки травми. Десет спасители от отряда, разделени в две групи с цел пристигане на първа група по-бързо до пострадалия, се отправихме към мястото на инцидента.

Касаеше се за преобърнал се в дере високопроходим автомобил 4x4", става ясно от обявление на ПСС - Благоевград. Акцията за смелите мъже е продължила чак до 4.30 часа сутринта в неделя.

„Изказваме съболезнования на семейството и приятелите на загиналия. Благодарим на приятелите му за оказаната помощ по време на тежката акция", обявиха още от ПСС -Благоевград.

Около 17.30 Антон Петров заедно с група приятели изкачва с джипа си изоставен горски път от Илийна река към хижа Македония, път, използван преди години, доста стеснен от растителни видове и ерозирал от дъждове.

В момента по него преминава част от зелената туристическа маркировка Рилски манастир - хижа Македония. Именно тогава автомобилът стъпва много близо до ръба на затревен участък, машината поддава и се отронва към стръмното дере. Джипът се преобръща няколко пъти по склон, дълъг над 60 м и пада от над 30 м височина.

Вследствие на пре-мятането в дерето, Антон получава множество тежки травми и изпада в безсъзнание. Въпреки предприетите действия от спасителите и притеклите се на помощ приятели на пострадалите да го стабилизират и транспортират към лечебно заведение към 23,00 ч. състоянието му рязко се влоши и той умира.

Вследствие на инцидента са пострадали още двама мъже от джипа на Хамстера, те са извозени с автомобил на ПСС - Благоевград, и предадени на линейки от Спешна помощ. По-късно мъжете са транспортирани за столичната клиника „Пирогов". В акцията по спасяването на Антон Петров се включили и хора от родния му град Рила и околните села.

"Акцията беше изключително тежка. В много труден район. Заварихме Антон Петров в безсъзнание. Личеше, че има тежка черепно-мозъч-на травма. Вероятно счупени ребра. Джипът се е премятал надолу над 30 метра по пътя си се е ударил и в дърво", обяви и Георги Ботев, спасител от Планинската спасителна служба.

В продължение на часове екипи от полицията са извършвали оглед на местопроизшествието. От прокуратурата в Кюстендил вече са поискали втори оглед, но най-вероятно тесният път е подлъгал Хамстера, който полита в пропастта и губи живота си.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Стръмен е пътя Господен

Стръмен е пътя Господен

03.08.2021 | 21:53

Хамстерчето ще търкаля едно колело в Ада както му се полага Сега чакаме Джипко Бибитко Той се търкулна по склона Чакаме го с Джипката в Ада

Отговори
0 2
А.Андреев

А.Андреев

03.08.2021 | 22:51

С това мислене и просташко поведение по-скоро ти ще го чакаш в ада, но няма да го дочакаш, защото той не е за там.

Отговори
2 0
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

03.08.2021 | 16:47

ЕДИН ПОЧЪЧКОВ УБИЕЦ НА БОЙКО-ПО-МАЛКО---ИЗКАРАЛИ СА МУ В БОЛНИЦАТА ЗДРАВИТЕ ОРГАНИ КОИТО ЩЕ ГИ ПРОДАДЪТ В ТУРЦИЯ--ЗАШИЛИ СА ГО И СА ГО НАМАЗАЛИ С ПАСТА КОЯТО ПРИКРИВА СЛЕДИТЕ ОТ ОПЕРАЦИИТЕ--ЗАТОВА НИКОГА НЕДАВАЙТЕ БЛИЗКИТЕ СЕ ЗА АУТОПСИЯ И ТО СЛЕД КАТАСТРАФА--КАТО ИСКАТ АУТОПСИЯ ДА ПЛАЩАТ

Отговори
2 4
Бобъра

Бобъра

03.08.2021 | 14:38

Каквото е търсил си го е намерил

Отговори
10 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?