Следвайте ни

Каква символика видяха политиците в номерата на бюлетината

viber icon

Веднага след като ЦИК определи номерата в бюлетината, под които регистрираните партии и коалиции ще се явят на предстоящите местни избори, политиците направиха първите тълкования за тях.

Първи бяха от ГЕРБ, които обясниха какво виждат в своя номер 43.

„Ако търсим някаква символика, тя е 4 успешни мандата. Всичко това е в доброто взаимодействие с триъгълника гражданско общество, местната власт и изпълнителна власт“, смята областният координатор на партията Цветомир Паунов. Според него следващия успешен мандат на Йорданка Фандъкова отново ще бъде „подплътен с много работа, много усилия, без популизъм и без неизпълними обещания“.

Листата за общински съветници на ГЕРБ за София - журналист и зам.-министър са в надпреварата

„Може да си играем много на нумерология, но никога ВМРО не сме правили нещо такова. Ние залагаме на местни, свестни и известни кандидати за кметове и общински съветници, така че не очаквайте от нас хвърляне на боб и гадания“, заяви кандидатът на воеводите за кмет на столицата Ангел Джамбазки. Партията му ще се включи в битката под номер 34.

Калоян Паргов поведе листата на БСП в София

От БСП пък виждат в своя номер 56 добра предпоставка за спечелването на 5-6 областни града.

„5 плюс 6 е 11, а това е „кралско число“. Цифрите 5 и 6 означават и последователност, така че минимум 5-6 областни града“, провидя лидерът на градската левица Калоян Паргов.

Програмата на Манолова за управление на София: 23 мерки

Кандидатът за градоначалник на София на „Демократична България“ също коментира своя номер 66, който ще бъде и последен в бюлетината. „Номерът е хубав. Смятам, че номерата нямат никакво значение в изборите, но човек винаги има едно наум. 66 е чудесен номер. Най-важното е, че нашата програма е силна и ние искаме да направим истински добри неща за този град“, заяви арх. Борислав Игнатов.

Квадратчето не подкрепям никога за първи път ще присъства на бюлетината за местни избори и ще заема последното място в нея.

Номерата на независимите кандидати, издигнати от инициативни комитети, както и на местните коалиции, ще бъдат изписвани след партиите и коалициите съгласно поредността на регистрацията им в ОИК.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?