Следвайте ни

Как катаджиите разбират без дрегер дали шофьорът е пил

Шофирането в нетрезво състояние е свързано не само с много голяма глоба, но и лишаване от книжка. Има случаи, когато полицията може да се заблуди и да помисли трезвен водач за употребил алкохол. Интересно е да се знае какви детайли от поведението са подозрителни за полицаите.

Ако служител на реда забележи поне една бира или бутилка с друг твърд алкохол, тогава се пригответе за проверка с дрегер.

За катаджиите също така изглежда подозрително, ако шофьорът дъвче дъвка или нещо подобно на ядки. Някои хора се опитват по този начин да "убият" миризмата на алкохол и полицията е наясно с това. Ето защо понякога е по-добре да се въздържате от дъвки, за да не ги провокирате.

Полицай може да изиска да подложи шофьор на тест за алкохол в кръвта, ако водачът не е спрял по негово искане. Логиката на служителите на реда в този случай е проста: водачът се е престорил, че не забелязва подадения знак да спре, тъй като е пиян.

Полицаите също така се съмняват в употреба на алкохол, ако шофьорът, чиито документи се проверяват, е нервен. Защо водачът е нервен, ако документите са в ред? Може би е в нетрезво състояние. А полицаите не се интересува от това, че  някои хора винаги се тревожат, когато трябва да си имат работа с органите на реда.

И, разбира се, катаджиите обезателно ще проверят шофьор за наличието на алкохол в кръвта, ако усетят съответната миризма от устата му, ако има неестествен цвят на лицето, ако ръцете му треперят или речта му е несвързана.

Източник: auto.blitz.bg

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?