Следвайте ни

Как да се предпазим от заразяване по време на лятната почивка?

Вижте какви съвети даде д-р Гергана Николова за предпазването от вируса по време на вакацията

viber icon
"Няма проблем да пътуваме и да сме на чист въздух и слънце, но само при спазване на необходимите условия. Времето прекарано сред природата ще повиши нашата имунна защита. Хората имаха нужда да излязат и да комуникират, за да се чувстват щастливи", заяви за NOVA д-р Гергана Николова, член на УС на БЛС.
 
Според нея, всеки който отиде на море и прекара време под слънцето ще се прибере вкъщи с по-добра имунна система. "Не трябва да пренебрегваме всичко и да мислим, че няма проблем, но не трябва и да стоим с маски на плажа и да се къпем с дезинфектанти. Необходима е социална дистанция и повишаване на личната хигиена. Достатъчно е да мием ръцете си често с топла вода и сапун. Нищо по-различно не се изисква от нас", казва д-р Николова.
 
 
Тя обясни и какво трябва да направи човек, който е на почивка и има съмнения, че е болен с коронавирус инфекция. "Гостът трябва да съобщи на организаторите в хотела, които от своя страна ще отнесат въпроса към Регионалната здравна инспекция. В хотелите ще има и специално създадени изолатори, за да не бъдат другите гости в риск", каза д-р Николова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?