Следвайте ни

Как да гласуваме днес за европарламент ВИДЕО

Избираме как да дадем гласа си - с машина или с хартиена бюлетина

Днес се провеждат изборите за български представители в Европейския парламент. Изборният ден започва в 7 часа и ще приключи в 20 часа.
 
 
България е сред последните държави, които ще избират депутати за следващия Европейския парламент. Гласуването вече беше проведено в някои от европейските страни, но окончателните резултати ще бъдат обявени тази вечер.

Днесс избираме между кандидатите на 15 партии, 8 коалиции и 10 инициативни комитета.

Право на глас има всеки гражданин, навършил 18 години, ако е живял в България или в друга държава член на Европейския съюз най-малко три месеца непосредствено преди изборите. За да може да упражни правото си на глас всеки гласоподавател трябва да носи в изборната секция личната си карта, паспорт или военна карта.

Член от избирателната комисия ще провери данните Ви и ще впише необходимото в изборните списъци. Друг член от комисията откъсва пред Вас бюлетина от кочана и й поставя печат на гърба. В кабината Вие трябва да поставите със син химикал знак „Х” или „V” само в едно от квадратчетата за гласуване за партия, коалиция или независим кандидат или в квадратчето „Не подкрепям никого”.

Гласоподавателите ще могат да избират да гласуват с машина или с хартиена бюлетина.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?