Следвайте ни

Къде ще ни заведат, ако пипнем COVID-19 на родното море

viber icon

Два частни хотела по Черноморието са определени като карантинни, тоест за туристи с доказан вирус. Единият е в Слънчев бряг - хотел "Дел Мар" с 30 стаи, а другият - "Златен рог" в Златни пясъци. Неговият капацитет е 120 стаи и е категоризиран с три звезди. Собственик е "Вили тур" ООД, Варна. За това се договориха преди дни хотелиери с вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова, като предложението за конкретните места е дошло от бранша. Предстои експерти да проверят базите за настаняване и да ги потвърдят като карантинни. Ще бъдат договорени и финансовите параметри.

Водим преговори с Министерството на финансите настаняването на заразените туристи да бъде за сметка на държавата, каза вицепремиерът. Тя поясни, че идеята е от бюджета да се поемат разходите както за нощувки, така и изхранването по време на принудителния престой. Министърът подчерта, че към момента в курортите ни няма нито един потвърден случай на турист с положителна проба за COVID-19.

Хотел "Златен рог" и "Дел Мар" това лято въобще не са отваряли. По данни на бранша поне половината от местата за настаняване в големите курорти като Слънчев бряг и Златни пясъци пропускат сезон 2020.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?