Следвайте ни

Къде по пътищата има тапи и катастрофи - следете онлайн!

viber icon

Шофьорите вече ще могат в реално време да се информират къде по пътищата има тапи и инциденти и да планират пътуванията си. Съюзът на българските автомобилисти в партньорство с OMV България поставят началото на най-голямата публична мрежа за наблюдение на пътната обстановка в България. Проектът стартира с 12 камери, разположени на ключови пътни артерии в страната – магистрали, гранични пунктове, натоварени точки в големите градове и други. Камерите са достъпни онлайн на www.sba.bg/roads. 

Едни от най-следените камери към момента са тези на граничен пункт Кулата-Промахон, които се намират в непосредствена близост до бариерите. За удобство на шофьорите в района има и друга камера на 166 км от магистрала Струма, в района на Чучулигово. Камери има още на магистралите Тракия, Хемус и Марица, на Петолъчката, на пътя Русе-Бяла и в градовете София, Варна, Бургас и Слънчев бряг. Камерите предоставят кадри на живо от птичи поглед за актуалните условия на пътя, без да събират никакви лични данни на шофьорите.

„Целта ни е през следващите години да продължим развитието на мрежата и да се превърнем в най-бързия и сигурен източник на информация за автомобилистите“, заяви инж. Емил Панчев, председател на СБА.

 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?