Следвайте ни

Къде и кога Юда ще целуне Борисов

viber icon
Автор: Руси ЧЕРНЕВ, Марица.бг

Тази вечер ГЕРБ празнува. Вино ще се лее за първата партийна декада. Освен повод за купон обаче юбилеят е подходящо време за равносметка. А преди наздравиците в ГЕРБ имат нужда да преброят пилците в тази дълга политическа есен.

И да си кажат право в очите как стана така, че за пръв път в своята история ядоха пердах на избори и вече не са властелините на урните.

И преди да започнат купона, да начертаят план как ще тренират до април. За да не им стане навик да падат във важните мачове. Защото отдавна е известно - 3 поредни загуби на политическия терен в България, и изпадаш от групата.

Доскоро ГЕРБ бе като Реал Мадрид в родната политика - галактически тим с огромно превъзходство над опонентите. В него всеки си знаеше място и не се бъркаше в играта на другите. Напоследък обаче в отбора има видимо напрежение.

Не е ясно дали треньорът бърка тактиката, или играчите са в слаба форма. Възможно е и друго - по стар български обичай на тарторите от терена да им е писнало все един и същ да определя правилата и пътя на паричните потоци. И да му готвят смяната.

Едва ли нещо подобно може да се случи в този празничен ден. Макар че и онзи, в когото треньорът често се кръсти, не очакваше целувката на Юда точно на вечерята с наздравиците. /Марица.бг

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?