Следвайте ни

Кабинетът връща тялото на Атанас Скатов у нас

viber icon

Министър-председателят Бойко Борисов пое ангажимент правителството да съдейства за транспортирането на тленните останки на алпиниста Атанас Скатов от Пакистан до Сливен. Това стана ясно на среща на премиера Борисов с мениджъра на загиналия алпинист Мария Илиева, на която присъстваха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

„Изразявам съболезнования към семейството и близките на Атанас Скатов. Изказвам възхищение пред силата на духа му. Такава воля и подвиг няма да бъдат забравени“, отбеляза Борисов, цитиран от правителствената пресслужба. Мениджърът Мария Илиева изрази благодарност към министър-председателя Борисов за ангажираността и съдействието, което е получила досега лично от него и от министър Захариева.

Българският консул в Исламабад получи всички необходими документи от МВР и МВнР на Пакистан за транспортирането на тленните останки.

Тъй като германската компания, която е застраховала Атанас Скатов преди експедицията, все още отказва да изплати сумата по транспортирането, българското външно министерство извърши плащане, за да може тленните останки на алпиниста да бъдат възможно най-бързо върнати у нас. Всеки ден престой в Исламабад оскъпява разходите.

Мария Илиева информира премиера Борисов как са преминали последните часове от живота на алпиниста и заяви, че е невъзможно причината за смъртта на Скатов да е друга освен скъсано въже.

Тя обясни, че е имало цял участък по върха, който не е бил обезопасен и се е наложило участниците в експедицията да направят въже с плат от дрехите си.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Еврейска наглост и безпардоност

Еврейска наглост и безпардоност

10.02.2021 | 13:38

Защо Българския данакоплатец ще плаща за авантюрата на един екскурзиант при това еврейн и при това че е застрахован в еврейска застрахователна компания разбира се регистрирана в Германия А този еврейски турист на всичкото отгоре пък си имал и менижър чийто популярно найменование е ментърджър Нали негова е грижата за финансирането на авантюрата екскурзиантска Нима мениджънта включва само печалби а не и поемане на щети от тази екскурзия Всеки един данъкоплатец сам плаща за грешките си или респективно неговия застраховател Но за наглите и лакоми еврей тези правила не важат И откровените еврей който ни управляват ще грабнат от залъка на българина за да приберат трупа на еврейна екскурзиант

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого ще гласувате на изборите на 4 април?