Следвайте ни

Жестокост! Кренвирши с отрова в градинка убиха пет кучета

viber icon

Само за няколко часа отрова, разпръсната в градинка в София, уби пет кучета. Стопани разказват, че препаратът е бил толкова силен, че животните умирали за минути. На различни места в градинката в квартал „Манастирски ливади“ са поставени кренвирши, напълнени с бяло вещество.

„Дъщеря ми изведе кучето, за да го разходи. След като се прибира, животното явно е взело от това нещо и по-късно пада на тротоара. Тресе го, трепери и не може да диша”, обясни потърпевш, чийто домашен любимец е бил отровен, пред Нова телевизия.

Собственици на животни са подали сигнал до 112. Оттам обаче заявили, че няма извършител и няма какво да се направи.

„Хората са постъпили правилно, като веднага са подали сигнал. Полицията има разписана от 2014 г. процедура за незабавно реагиране при такива случаи. Тя очевидно не е спазена от човека, получил сигнала”, посочи Явор Гечев.

Процедурата предвижда веднага на мястото да бъде изпратен полицейски екип, който да направи оглед. Тогава се преценява дали да се повика ветеринар и да се вземе проба.

„Може би, трябва да пострада някое дете, за да се задействат най-накрая от полицията и да разработят много ясна процедура и тя да се спазва”, уточни още Гечев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Какъв   извършител

Какъв извършител

19.05.2021 | 13:04

Наредбата е ясна - намордник, каишка, паспорт на кучето. Разходки на определени за тях места. В Пловдив нарушенията на собственици на кучета са масови.

Отговори
5 2
Минувач

Минувач

19.05.2021 | 17:10

Съгласен.Ако си разхождаха кучетата с намордници и в определените за кучета места, нямаше да опитват отровни кремвирши. Какви домашни любимци са това, да им дават да хапват храна от улицата.По-вероятно е да са пуснали кучетата да тичат, което не е разрешено и те да са си похапнали . Всяка сутрин кучкарите пускат любимците си в парковете, да те е страх да минеш.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?