Следвайте ни

Жестоки санкции за нарушителите на мерките в големите вериги

viber icon

"Санкции ще има и за потребителите, които не спазват мерките. Реших да включа КЗК, те също ще са на терен и ще подават сигнали към органите", каза още той. Това каза на брифинг след срещи с представители на големите търговски вериги министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Той уточни, че в момента се прави график за МВР, за да не се допусне ситуация, в която ще се нарушат мерките.

По нареждане на министър председателя трябваше да проведем 2 срещи с търговските вериги в България. Те поеха ангажимент за спазване на мерките. Голяма част са реорганизирали своята дейност. Някои от веригите са удължили възможността си за работа. Някои са назначили повече охрана, каза още Борисов.

По думите на доц. Ангел Кунчев, който също присъства на срещите, хотелите, училищата и големите вериги са създали перфектна организация. "Има заведения, които 24 часа след мерките организираха партита, измисляха пароли, с които да се влиза. Българинът е цар да намери как да заобиколи закона. Благодаря на големите хранителни и нехранителни вериги, ще видите, че има охрана на входа, има ограничение на присъствието, има маски. Друг е въпросът, че не могат създавайки такъв ред да регулират тълпата, която ще се събере отвън", каза главният държавен инспектор. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?