49
Следвайте ни

Жестоки наказания за фалшивите COVID-19 сертификати

viber icon

РЗИ-тата пращат сигнали за фалшиви сертификати на прокуратурите по места. Това стана ясно от думите на главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев по Нова тв.

По думите му системата може да провери дали е истински сертификата, ако той фалшифициран до степен да е измислен или нарисуван.

"Ако обаче и двете страни са се договорили, и той е вкаран в системата, издаденият сертификат е верен, но не е вярна информацията, която е вкарана - че сте имунизирани, а всъщност не сте. Има начини за реакция, ние сме изпращали сигнали до прокуратурите по места. В момента текат проверки в Пловдивско, има сигнали от Ловеч и София. Всичко, което е при нас, го даваме на службите. Не е лесен процесът, но тези, които го правят, трябва да знаят, че контрол ще има и наказанията ще бъдат жестоки", посочи Кунчев.

Той заяви, че не може да каже най-критичните точки по отношение на капацитета на болниците, но допълни, че най-натоварено е там, където са най-много случаите. "В София винаги е било така, Габрово, Видин, Монтана, Пазарджик, Перник - натискът е там. Зависи всеки район в кой от стадиите се намира. Не е нещо, с което не сме се сблъсквали".

По отношение на новите мерки от министерството на здравеопазването, доц. Кунчев заяви, че основната цел е да не се пречи на нормалния живот и икономиката.

"Здравният сертификат може да се носи по два начина - на хартиен носител или апликация. Заведенията, които са приели, че ще работят по този начин, първо трябва да гарантират, че и техния персонал е 100% ваксиниран, или си е направил тест, и ли да е преболедувал. Оттам нататък организацията я прави този, който организира събитието", обясни той. 

Според него в QR кода на сертификата по никакъв начин никой ползвател не може да стигне до личните данни.

"Проверки ще има от външните контролни органи - полиция, агенцията по храните, но разчитаме на хората, които искат да работят без ограничения, да създадат необходимата организация", каза още доц. Кунчев. 

По думите му от страна на заведенията имало интерес, но и притеснения.

"Ако не направим така, че да повишим броя на имунизираните, ние ще имаме проблеми с туристическия сезон. Ще бъдем третирани като държава, в която не е желателно да се организира каквото и да е било", допълни Кунчев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (12)

Некой си

Некой си

22.10.2021 | 07:43

Кунчо кенефеният инспектор ако имах възможност бих гръмнал тоя изруд

Отговори
0 0
Некой си

Некой си

22.10.2021 | 07:40

Кунчо кенефеният инспектор ако имах възможност бих го гръмнал тоя идьот.

Отговори
0 0
ей троловете долу

ей троловете долу

10.10.2021 | 13:23

аре да мрете по бързо а?! лъжливи убийци с туваксърски отрепки

Отговори
3 1
ПЕНЧО

ПЕНЧО

10.10.2021 | 10:41

https://www.corvelva.it/bg/approfondimenti/sistema-sanita/case-farmaceutiche/il-contenzioso-di-kano-pfizer,-un-crimine-contro-la-nigeria.html

Отговори
2 3
Менгеле

Менгеле

10.10.2021 | 10:26

Сигурен съм,че този бо.клук никога не си е сложил ГМО течност, или има фейк такава с фалшив сертификат.

Отговори
10 6
Ковидчо:

Ковидчо:

10.10.2021 | 11:07

То да е само той?!

Отговори
4 5
Юлия Р.

Юлия Р.

10.10.2021 | 11:08

Не проумнявам как още има подобни хора. Докторът бачка яко, не знам кога почива, а вие си чешите езиците с пълни глупости. Вече на такива като теб пожелавам да разберат истината по най-трудния начи.

Отговори
7 8
До Юлия

До Юлия

10.10.2021 | 12:25

Съдейки по коментарите ти, ти няма да разбериш истината дори и когато е пред носа ти.

Отговори
4 3
Майна

Майна

10.10.2021 | 13:31

Като умре някой от семейството им може и да се усетят за какво става дума, но не е сигурно и това.

Отговори
2 3
Ейййй п@ч@ долн@

Ейййй п@ч@ долн@

10.10.2021 | 14:19

В момента 7 човека сме с положителни проби . Семейство . Всички в карантина . Само братовчедка ми я боли гърлото . Всички сме добре . Ама положителен тест . Да ти еб@ майката долна к_у_рвенска . Ходи си забий 30 дози и умир@й долн@ к _ у _рва продажна . Толкова е опасен тоя грип , че се страхува от мангалите , поразява само пенсионери с по 3-4 тежки заболявания . Що не пукват циганите ? А? М@стио продажна ваксинирана .

Отговори
2 2
Д.ИВАНОВА

Д.ИВАНОВА

14.10.2021 | 02:15

Запазете добрият тон,моля.Валидността е 6м.и отново трябва да се заредя пак със същото,макар че вируса непрекъснато мутира и едва ли ще имам защитен ефект от новия щам,после всяка седмица ли...Нещо тук не е Ок !

Отговори
2 0
До ЮЛИЯ Р

До ЮЛИЯ Р

14.10.2021 | 02:31

В болниците има недостиг на лекари,мед.сестри и санитари-за това има само ковид отделения-всичко е ковид,не можеш да си отидеш от друго...и инфаркта е ковид и се надяват дъъълги години да ни държат в страх,защото така им е удобно.Това е за мислещи хора,не за изплашени.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?