Следвайте ни

Жесток бой между момичета в училище! ВИДЕО

Поредна агресия в училище е заснета на видео. Две момичета се бият във физкултурния салон на училище в Павел баня, докато момче ги снима. За броени дни видеото добива популярност. "В рамките на 10 дена това е вторият клип, който се разпространява. Не само сред децата, но и сред възрастните. На първото видео е в парка. Момичето, което бие дъщеря ми е жертвата. Това каза майката на пострадалата ученичка Ренета Загорова, която е била заснета как я бият във физкултурния салон на училище в Павел баня в ефира на bTV.

„И тя не знае защо се е достигнало до този бой. Все пак те имат дразги, но досега всичко е било словестно. Винаги съм я съветвала да не се стига до насилие. Все пак те годят на училище не да се бият и карат, а да учат“, каза още майката. Те са имали в последния учебен ден колоездене, но на тях им е било скучно и са поискали ключа от учителя, за да влезнат във физкултурния салон да играят с топка. Едно от момчетата каза, че са се посдърпали. Погледнах ги дали имат белези и наранявания. Не съм обърнал повече внимание. Това се случва всеки ден", призна учителят по физическо.

Директорката на школото също заяви, че сигнал не е подаван по случая.  "Не съм подавала сигнал. Приех ги в дома ми в извънработно време. Разговаряхме 40 минути. Разговарях с момчето, което е заснело клипа. Това, което разбрах в последствие е, че той е намерил начин да се извини на пострадалото момиче и то е приело извинението", каза директорката.

Според класния ръководител на двете момичета Иван Калчев видеоклипът може да е провокация, защото камерата започва да снима преди самия побой. По думите на майката на пострадалото момиче то сега е при баба си. "В деня на инцидента потърсихме директорката в дома ѝ. Тя разбра от нас. Прие ни в дома си, но след това не съм търсена. Бях потърсена от отдел „Закрила на детето“. Те завършват 7-ми клас, може да не останат в това училище. Това, което имам като информация от училището е, че ще се чака стартиране на учебната година, за да се събере педагогическият съвет.", каза още родителката.

www.blitz.bg

https://www.dunavmost.com/novini/davai-kardilena-mozhesh

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?