Следвайте ни

Жената на Вальо Топлото остава в ареста

viber icon

Софийски районен съд остави в ареста Станислава Димитрова, съпруга на бившия шеф на "Топлофикация София" Валентин Димитров, съобщава агенция "Фокус".  Софийска районна прокуратура поиска най-тежката мярка за неотклонение постоянен арест за 25-годишната Димитрова. За деянието, в което е обвинена, се предвиждат от 1 до 8 години лишаване от свобода. Според обвинението има обосновано предположение тя да е автор и да съпричастна към деянието, в което е привлечена – измама в особено големи размери. Сигналът за изнудване е бил подаден от бизнесдамата Чирица, от която Димитрова искала 30 000 лв., за да бъдат продължени договорите на фирмата й с „Топлофикация”. Според жалбоподателката Димитрова я изнудвала и заплашвала.

Защитата на Станислава Димитрова пледира за освобождаване от ареста с най-леката мярка „подписка”. Адвокатът на обвиняемата Венцислав Димитров заяви, че държавното обвинение е абсолютно незаконосъобразно и неоснователно. Защитата представи медицинска документация, според която Димитрова е емоционално лабилна и лесно плачлива. Адвокатът заяви, че обвиняемата има здравословни оплаквания – цистит, бъбречно, заболяване, висока захар, чести припадания, втрисания и множество ухапвания от бълхи, поради което не бива да остава в ареста. Димитрова има малко дете, което било силно привързано към майка си.
По време на заседанието Димитрова беше видимо разстроена и плачеше. В залата присъстваше съпругът на Димитрова – Валентин Димитров, който беше неин защитник.
Съдът счете, че обвиняемата не може да се укрие, но и има опасност да извърши друго престъпление. Според съда не са налични пречки за пребиваването на Димитрова в ареста, тъй като тя е в добро здравословно състояние, а за малкото и дете може да се грижи бащата.
След края на заседанието Валентин Димитров, както и адвокатът на съпругата му отказаха коментар за медиите.
Станислава Димитрова бе задържана при полицейска операция на 27 юли при опит за изнудване на фирма за сумата от 30 000 лева. Димитрова беше задържана заедно с още трима души, които бяха освободени без да им бъдат повдигани обвинения.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?