Следвайте ни

Жена наби мъжа си с точилка, но какво я сполетя

viber icon

1000 лева глоба ще трябва да заплати собственичката на търговско дружество в Казанлък Ж.К, която през 2019-а година нанесла лека телесна повреда на съпруга си с точилка при скандал за упражняване на родителски права.

Решението е на състав при старозагорския окръжен съд, който е отменил присъда на казанлъшкия съд по казуса, пише lupa.bg.

Според окончателно влязлата в сила присъда от 3 февруари т.г. неосъжданата преди това, омъжена и с диплома за висше образование Женя Т. К. е виновна за случилото се пред дома й на 22 септември 2019-а, когато бащата на дъщеричката й решил да се възползва от режима за срещи с него.

Пред очите на няколко свидетели се разиграла екшън сцена , при която мъжът отнесъл ритници по краката и драскотини от манюкир по лицето, както и няколко удара с точилка, като в крайна сметка, след намеса на униформени полицаи се наложило да си тръгне без момиченцето си.
Делото се точило година и половина, като при първоинстанционното разглеждане от 12 ноември м.г. в Казанлък присъдата била противоположна: тогава съдът преценил , че вината е на тъжителя Иво А. К. и той трябвало да заплати направените от майката на момиченцето харчове за адвокат.

Според окончателното решение Женя Т. К. ще трябва да наплати на съпруга си 500 лв за неимушествените вреди от ритниците и драскотините по лицето и още 732 лв за направените от него разноски по делата.
Дългогодишни юристи коментират, че това е само един от елементите на съдебните саги около упражняването на родителски прави, които в определени случаи продължавали с десетилетие, докато децата навършат пълнолетие и сами решават при кого от скараните мама и татко ще отидат да живеят.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай