Следвайте ни

Жена издъхна след лечение по телефона за коронавирус

viber icon

52-годишна жена от Враца стана жертва на лечение по телефона заради страха от коронавируса, твърдят нейни близки пред местния сайт zovnews.com. Пациентката е приета в МБАЛ “Христо Ботев” с перфорация на червата и снощи е починала. Преди това тя е лекувана по телефона от своя личен лекар.

Преди около 10 дни болната жена е позвънила на джипито си и му обяснила, че има болки в корема и висока температура.

Лекарят й се усъмнил, че е заразена с коронавирус, не я извикал за преглед и я оставил на домашно лечение. Било й обяснено, че вирусът можел да има симптом болки в корема.

Състоянието й обаче продължило да се влошава в следващите дни и тя е била насочена към частна болница във Враца със съмнение за бъбречна криза.

След като е посетила частното лечебно заведение, на жената й прилошало и припаднала.

В резултат на това бил извикан реаниматор по спешност, за да може да се уточни нейното състояние. Управителят на частната болница също е бил информиран. Пристигнал е в здравното заведение в рамките на 15 минути.

Жената е била унесена, но контактна и адекватна със състояние, подобно на септичен шок, и с учестен пулс. Изпълнявала е команди. Имала е отслабено дишане, липсваща перисталтика и други симптоми, характерни за перитонит.

В Първа частна болница няма хирургично отделение и затова пациентката е била интубирана и транспортирана в Спешния център на МБАЛ “Христо Ботев”-Враца.

В областната болница са й направили рентген, който бил недостатъчен за поставяне на точната диагноза, след което й бил направен и скенер. Така екипът на отделението по образна диагностика два пъти обличал защитни екипи.

След образната диагностика и проведените прегледи се оказало, че тънките черва на болната били перфорирани на цели четири места.

Това наложило спешна операция на жената, след като била лекувана по телефона от коронавирус.

Състоянието й обаче било изключително тежко и тя починала. Според оплаквания в социалните мрежи вече има много сходни случаи, когато джипита отказват да посетят и прегледат пациенти, защото се опасяват, че може да бъдат заразени с коронавирус.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Осъден лекар

02.04.2020 | 15:02

Кога?! Също депутат?!

Отговори
0 3

Анонимен

02.04.2020 | 13:43

А иначе си чакат тези 1000 лева, нали? Долна мръсна сган! Те са за убиване! И не всеки медик трябва да получи тези пари!!! Сега ще им пляскате ли?

Отговори
18 4

Не на Руският шпионин

02.04.2020 | 16:08

Мисля ,че 1000 лв получават само медиците на първа линия .GP -не ,надявам се. Сред тях има не малко добри и отговорни лекари,но не знам дали са достатъчно. Като махнем търгашите и мършите, на всички останали - шапки долу

Отговори
5 2

gurnalist

02.04.2020 | 16:15

Мнение на по-прост и от журналиста,който също е ананимен!Глупаците дори си крият имената,но олигофренията не могат!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?