Следвайте ни

Извънредно! Искат оставката на президента

Протест срещу президента Румен Радев организираха граждани пред сградата на президентството. Според недоволните президентът прави скандални изявления, които противопоставят нацията.

Протестиращите пред президентството поискаха оставката на държавния глава, а не импийчмънт. Те са възмутени и от сравнението, което президентът направи с България и твърдението им, че "нарекъл България блато".

Причините за протестиращите са свързани и с цялостното поведение на Румен Радев и убеждението им, че държавният глава заема "проруски" позиции. "Пречи на правителството да работи и не се държи като натовски генерал, а ние сме в НАТО", заяви участничка в протеста. Демонстрантите твърдят, че са се организирали чрез социалните мрежи и протестът им не е обвързан с партия.

Ето тези думи на президента Румен Радев предизвикаха недоволството: "Когато говорим за Венецуела, когато правителството публично представи мотиви за тази позиция, според мен трябва да бъде по-внимателно. Това, че във Венецуела има тежка остра политическа, социално-икономическа, хуманитарна криза, криза на сигурността, която се усложнява допълнително от тежка мигрантска криза при това, че 4 милиона са напуснали страната. Защото много лесно българските граждани могат да направят аналогия с положението в България. Положението в България също, което до известна степен се дължи на действията на правителството. Да вземем само нашата мигрантска криза. Нека я сравним с Венецуела при 32 млн. население. Да сравним колко българи са напуснали страната". Тези думи на президента предизвикаха недоволството.

Източник: dir.bg и булфото

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?